Så rask er billig-PC-en

Kan en PC til 2000 kroner måle seg mot én som er fem ganger så dyr? Vi har testet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Så rask er billig-PC-en


Sommerens store PC-byggeprosjekt tok en pause mens vi avviklet ferie i redaksjonen, men nå er vi tilbake for å fullføre serien om Norges billigste PC. For de av dere som ikke har fulgt med (eller husker dårlig) kan vi oppsummere prosjektet slik:

Vi sammenlignet delepriser fra fem nettbutikker, med formål å bygge Norges billigste PC. MPX viste seg å være billigst, og for 2.022 kroner bygde vi en PC bestående av en AMD Sempron 3200+ prosessor, 80 GB harddisk, DVD-brenner og 1 GB minne.

Lyntest: Så raskt er nettet ditt nå

Vi gikk senere igjennom byggeprosessen, og tok de første prøveturene med en Linux live-CD. Siden har vi installert Vista på maskinen, som dere lesere har døpt Box 2022.

Nå har vi kommet til delen der vi ser nærmere på ytelsen. Vi har allerede konkludert med at maskinen duger til Vista - og alle vanlige kontoroppgaver, inkludert nettaktiviter. Den takler også avspilling av høyoppløselig video dersom vi skrur av Aero-effektene i Vista.

Men hvordan oppfører maskinen seg under tyngre oppgaver som kompresjon av video, ripping av DVD og musikk-CD, pakking av filer, for ikke å glemme fleroppgavekjøring? Og hvor mye mer "pudding" kan du forvente dersom du lar billig-PC være billig-PC og slenger ti tusenlapper på bordet istedet for to?

>>LES VIDERE: Alt dette får du svar på her

(Du finner oversikt over alle tidligere artikler i serien her).