Foto: Playstations norske nettsider
Foto: Playstations norske nettsiderVis mer

Så mye koster nye PS3 Slim

Norske butikker velger selv hvor mye den nye konsollen skal koste.

PlayStation 3 relanseres neste uke i en ny og slankere versjon. Den nye modellen ble avslørt på spillmessen Gamescom i Tyskland i forrige uke, sammen med nyheten om et saftig priskutt både i Europa og USA. I EU-land vil konsollen koste maksimalt 299 euro, noe som med dagens kurs tilsvarer mellom 2.500 og 2.600 kroner.

Men du må nok belage deg på å betale mer enn som så for den nye spillmaskinen her til lands. De aller første prisene som har dukket opp, tyder på at PS3 Slim vil bli solgt for i overkant av 3.000 kroner. Under ser du de første prisene som er begynt å dukke opp.

Siba
Pris for PS3 Slim: 2.995 kr
Pris for gammel modell (80 GB): 2.895 kr (webpris), 2.995 (varehus)

CDON.com
Pris for PS3 Slim: 3.299 kr (pluss 29 kroner i frakt)
Pris for gammel modell (80 GB): 2.999 kr (pluss 29 kroner i frakt)

Elprice.no
Pris for PS3 Slim: 3.190 kr
Pris for gammel modell (80 GB): 3.290 kr

Spaceworld
Pris for PS3 Slim: 3.298 (webpris)
Pris for gammel modell (80 GB): 2.998 (oppdatert webpris - Spaceworld har senket prisen på gammel modell)

GameZone
Pris for PS3 Slim: 3.199 kr (pluss frakt fra kroner 39)
Pris for gammel modell (80 GB): 3.199 (inkludert to blu-ray-filmer og to spill, fra et utvalg)

Vil ikke avsløre hva butikkene betaler for konsollen

Grunnen til at spillkonsollen ikke har en makspris her til lands, er at norske butikker kan selge produkter til den prisen de ønsker selv. Med andre ord kan en butikk bestemme seg for å selge konsollen for 10.000 kroner, om de ønsket det (noe som selvfølgelig ikke ville vært et godt sjakktrekk).

Slik ser den altså ut - den nye, slanke versjonen av PlayStation 3.
Slik ser den altså ut - den nye, slanke versjonen av PlayStation 3. Vis mer


Det er Nordisk Film Distribusjon som videreformidler Playstation-produkter til norske butikker. Norsk lov hindrer selskapet å komme med en maksimalpris på produktet, derfor overlater de prissettingen til utsalgsstedene. Det er grunnen til at distribusjonsselskapet ikke kan love at det saftige priskuttet på konsollen i resten av Europa kommer norske kunder til gode.

- Nei, det blir vanskelig for meg å spekulere i, det må du nesten snakke med kjedene om, sier Christian Holter i Nordisk Film Distrubusjons markedsavdeling, på spørsmål om prissetting av PS3.

DINSIDE: Men dere selger vel den nye konsollen billigere inn til butikkene enn tidligere?

- Igjen, det kan jeg ikke kommentere, sier Holter til DinSide.

Den nyeste PS3-versjonen skal etter planen lanseres 1. september, og siste status fra Nordisk Film er at konsollene ser ut til å være klare til denne datoen.

- Det er ikke helt hundre prosent sikkert, men det ser veldig bra ut akkurat nå, sier Holter.

ITAVISEN: Se bilder og les mer om nye PS3 Slim

Den mest populære konsollen

Mange av de store elektrokjedene har foreløpig valgt å ikke avsløre prisene på den nye konsollen. For tiden selger butikkene den gamle modellen på 80 GB til følgende priser:
Elkjøp: 2.995 kr
Lefdal: 2.990 kr
Euronics: 3.298 kr

- Vi kommer til å kjempe for å ha lavest mulig priser på våre produkter, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke i Elkjøp.

Brekke har stor tro på at den nye versjonen av Playstation 3 kommer til å bli populær.

- Jeg tror den har potensial til å bli en salgssuksess. Vi kan dra paralleller med det som skjedde i 2004 da PlayStation 2 ble lansert i en slim-modell, og ble en heidundranes suksess, sier Brekke.

Han forteller at PlayStation 3 stort sett selger best av alle konsoller i løpet av året, bare slått av Nintendos håndholdte DS. Nintendos konkurrerende konsoll Wii selger nesten like godt som PS3 på Elkjøp.

OPPDATERT: Lefdal og Elkjøp har akkurat avslørt prisene på den nye PS3-modellen. Begge butikkene selger konsollen for 2.795, den laveste prisen DinSide har funnet hittil.