Så mye får du for 7.500 kroner

Å handle PC-utstyr fra seriøse nettbutikker er like trygt som fra fagmannen på hjørnet. Forskjellen er at du ofte får mer for pengene i nettbutikken.

I de tre eksemplene våre har vi tatt utgangspunkt i at hver PC skulle ha 1.2 GHz prosessor, 40 GB harddisk og Geforce II MX skjermkort. I tillegg skulle det følge med en 17” skjerm. Denne sammensetningen gir den beste kombinasjonen av pris og ytelse pr i dag.

NB! Vi har samtidig forutsatt at du allerede har gyldig lisens på operativsystem og programvare som du ønsker å installere på PCen.

Svært kraftig PC til 7.500 kroner

På grunn av at butikkene ikke alltid leverer de samme produktene fra alle produsentene, er det noen små forskjeller i vår sammenligning. Konklusjonen er uansett at alle de tre butikkene er svært rimelige. Våre erfaringer med samtlige skulle tilsi rask og pålitelig levering.

Så mye får du for 7.500 kroner


Billigst i vår sammenligning er altså Komplett Data, der herligheten vil koste deg 7.345 kroner + frakt dersom du bestiller via Internett (mva er inkludert). Hvis du ikke ønsker å sette sammen PCen selv, tilbyr alle tre butikkene å gjøre det for deg for noen hundrelapper ekstra.

Hva med garantien?

Alle de tre butikkene har garantiordninger på maskinvaren. Kjøpslovens reklamasjonsrett gjelder alltid. På enkelte deler gjelder riktig nok produsentens garantibestemmelser. Garantien dekker ikke problemer som oppstår på grunn av normal slitasje, eller feil som oppstår på grunn av feilaktige inngrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig er det bare å sende inn delen som har feil, og du vil motta den reparert, eller få en ny i posten etter noen dager. Du har også 14 dagers angrefrist på kjøpet. Det er ikke mindre trygt å handle på denne måten enn fra hvilken som helst dataforhandler som du oppsøker fysisk.

Flere artikler følger

Vi er i gang med flere artikler som omhandler selvbygging, og vi vil også lansere en egen oppgraderingsskole i løpet av høsten. Følg med på DinSide Data!

Tilbake