Så mye energi bruker PC-en din

Så mye energi bruker PC-en din

Her får du svaret!

Publisert
Sist oppdatert

I disse miljøtider er det interessant å vite hvordan man kan tenke grønt, ikke bare for å spare miljøet, men også for å spare noen kroner i lommeboka.

Hjemme hos undertegnede står for eksempel en stasjonær PC på døgnet rundt. Den fungerer som en server, og er derfor konfigurert til å ikke gå i dvalemodus. Ulempen er at den trekker en del strøm, selv når den ikke gjør noe som helst annet enn å surre og gå.

2760 Wh i døgnet, for å være nøyaktig, eller 1007400 Wh i året. Det blir det både CO2 og penger i minus av, og vips så har jeg et godt argument for å anskaffe en energigjerrig NAS i stedet.

Les også: Alt du trenger å vite om PC-en din

Måler og anslår forbruket

Denne informasjonen er det gratisprogrammet Joulemeter fra Microsoft Research som forteller meg. Dette er et nytt og svært enkelt Windows-program (for tiden under utvikling), som måler energiforbruket i sanntid, og fører statistikk underveis.

I skrivende stund foreligger programmet i versjon 1.0Alpha, og statistikken er foreløpig begrenset til antall timer systemet har kjørt, vært i dvale, gjennomsnitt og totalforbruk, samt hvor mye forbruket tilsvarer i CO2-utslipp.

Informasjonen er delvis basert på faktisk bruk (krever kalibrering) og anslag, men gir en bra pekepinn på systemets totale energibruk. Vi gleder oss til å følge den videre utviklingen av programmet.

Du finner mer informasjon om prosjektet her, og kan laste ned programmet gratis fra denne siden.

Les også: Oppgradere PC-en? Dette gir mest for pengene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer