"Jeg ser nå ingen orm, Gunnar."
"Jeg ser nå ingen orm, Gunnar."Vis mer

Så, hvor blir'n av?

Ingen tegn til Conficker-ormen. Det betyr ikke at ingenting har skjedd.

Conficker var på alles lepper i går, og også på DinSide prøvde vi så godt vi kunne å spre budskapet om å sjekke maskinen for Conficker-ormen fordi mye tydet på at Conficker kunne slå til i dag.

Dog er det foreløpig helt stille, og det til tross for at klokka nå har passert midnatt over hele kloden. Twitter flommer over av Conficker-dissing, nettsider som has.conficker.destroyedtheinternetyet.com/ popper opp og det råder en ha-ha-stemning rundtom.

Men.

Det var ikke bortkastet tid å sjekke PC-en sin i går.

Ormen lever nemlig i beste velgående og har mottatt nye instruksjoner i dag. Selv om det store smellet riktignok ikke ser ut til å komme i dag, skal vi ikke se bort i fra at det kan komme i nær fremtid, og blant andre CNN påpeker at de nye instruksjonene nå også gjør at antivirusselskapene nå må oppdatere sine fremgangsmåter for å stoppe ormen (kilde).

>> Slik sikrer du PC-en gratis

Fortsatt vil altså de millionene av Windows-maskiner kunne være tikkende bomber. Hva skaperne av Conficker vil bruke disse maskinene til er det ingen som vet, men hvis noen for eksempel betaler skaperne en sum for å få distribuere spam, tvinge Google-serverne i kne eller andre uhumskheter, er det sannsynligvis veldig enkelt for dem å aktivere millioner av maskiner. Eksperter CNN har snakket med er svært imponerte over hva skaperne har fått til.

Du finner også en god spørsmål-og-svar-side om Conficker hos F-secure som forteller deg det meste du lurer på.