<strong>Større format:</strong> Hvorfor ikke heller se filmene du har på Mac-en på din 42" TV. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Større format: Hvorfor ikke heller se filmene du har på Mac-en på din 42" TV. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

Så enkelt kobler du Mac til TV

Mens vi venter på AirPlay Mirroring i Mountain Lion.

Det er mange som spør seg hvordan de skal få vist innholdet på Mac-en sin på TV-en. Med en PC trengs det kun en HDMI-kabel, men det er ingen HDMI-utgang på en bærbar Mac.

Så enkelt kobler du PC til TV

Men ved hjelp av en HDMI-kabel og en Mini DisplayPort Adapter til HDMI skal det problemet være enkelt løst.

Fordeler

Ved å koble Mac-en til TV-en vil du få et stort spekter med digital underholdning å velge mellom. De fleste Mac-er er utstyrt med en DVD-spiller, og på Internett finnes det horder av ulike film- og musikktilbud.

Dessuten finnes det mye gratis på nettet. Du har full tilgang til NRK sine arkiver og kan kjøpe tilgang til alt av kanaler fra TV2, for eksempel.

HDMI-kabler kommer i forskjellige lengder og kvalitet, og prisene kan variere mye avhengig av hvor du handler. Vi i DinSide anbefaler en 5 meter lang kabel som du kan få fra DealExtreme for en lav pris.

Hva du trenger

*Mac-er produsert før April 2010 med Mini DisplayPort vil ikke overføre lyd. Da trenger du også en lydkabel, som vi har brukt i denne guiden, pluss en HDMI-kabel.

Slik gjør du det

1. Koble til MiniDisplayPort-pluggen inn på venstre side av Macen

Så enkelt kobler du Mac til TVog koble andre enden i en ledig HDMI-inngang i TV-en. Husk hvilken inngang du valgte, for eksempel "HDMI 2".

Så enkelt kobler du Mac til TV


Så enkelt kobler du Mac til TV

2. Velg riktig kilde fra fjernkontroll til TV-en, enten ved å strykke på "Source" eller "Input", eller via menyen. Velg for eksempel "HDMI 2" hvis det var den inngangen du koblet kabelen i.

3. Vanligvis kommer bildet opp på TV-skjermen nå, men det er ikke alltid det skjer ved første forsøk. Derfor: Åpne Systemvalg og velg Skjermer.

Så enkelt kobler du Mac til TV


4. Trykk på "Finn skjermer", og når Mac-en har funnet TV-en, trykk samle vinduer. Da får du det samme bildet på TV-en som på Mac-en.

Så enkelt kobler du Mac til TV


5. Her i Systemvalg har du flere valgmuligheter. Du kan endre oppløsning, farger og organisere skjermene. Vi valgte 1280 x 960 siden det ga best oppløsning på vår TV (full HD støttes også). For din del er det å bare prøve seg fram og velge det du foretrekker.

Så enkelt kobler du Mac til TV


Så nå er det bare å starte filmen og sette seg godt til rette i sofaen. Mac-en vil huske innstillingene du har valgt, dermed trenger du å bare gjøre innstillingene kun én gang.

Til sommeren kommer MacOS Mountain Lion, og da vil det være mulig å speile bildet fra Mac til TV via Apple TV, men inntil det kommer er denne metoden et fint alternativ.

Samleside: Mac