<strong>Større format:</strong> Hvorfor ikke heller se filmene du har på Mac-en på din 42" TV. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Større format: Hvorfor ikke heller se filmene du har på Mac-en på din 42" TV. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

Så enkelt kobler du Mac til TV

Mens vi venter på AirPlay Mirroring i Mountain Lion.

Det er mange som spør seg hvordan de skal få vist innholdet på Mac-en sin på TV-en. Med en PC trengs det kun en HDMI-kabel, men det er ingen HDMI-utgang på en bærbar Mac.

Så enkelt kobler du PC til TV

Men ved hjelp av en HDMI-kabel og en Mini DisplayPort Adapter til HDMI skal det problemet være enkelt løst.

Fordeler

Ved å koble Mac-en til TV-en vil du få et stort spekter med digital underholdning å velge mellom. De fleste Mac-er er utstyrt med en DVD-spiller, og på Internett finnes det horder av ulike film- og musikktilbud.

Dessuten finnes det mye gratis på nettet. Du har full tilgang til NRK sine arkiver og kan kjøpe tilgang til alt av kanaler fra TV2, for eksempel.

HDMI-kabler kommer i forskjellige lengder og kvalitet, og prisene kan variere mye avhengig av hvor du handler. Vi i DinSide anbefaler en 5 meter lang kabel som du kan få fra DealExtreme for en lav pris.

Hva du trenger

*Mac-er produsert før April 2010 med Mini DisplayPort vil ikke overføre lyd. Da trenger du også en lydkabel, som vi har brukt i denne guiden, pluss en HDMI-kabel.

Slik gjør du det

1. Koble til MiniDisplayPort-pluggen inn på venstre side av Macenog koble andre enden i en ledig HDMI-inngang i TV-en. Husk hvilken inngang du valgte, for eksempel "HDMI 2".


2. Velg riktig kilde fra fjernkontroll til TV-en, enten ved å strykke på "Source" eller "Input", eller via menyen. Velg for eksempel "HDMI 2" hvis det var den inngangen du koblet kabelen i.

3. Vanligvis kommer bildet opp på TV-skjermen nå, men det er ikke alltid det skjer ved første forsøk. Derfor: Åpne Systemvalg og velg Skjermer.


4. Trykk på "Finn skjermer", og når Mac-en har funnet TV-en, trykk samle vinduer. Da får du det samme bildet på TV-en som på Mac-en.


5. Her i Systemvalg har du flere valgmuligheter. Du kan endre oppløsning, farger og organisere skjermene. Vi valgte 1280 x 960 siden det ga best oppløsning på vår TV (full HD støttes også). For din del er det å bare prøve seg fram og velge det du foretrekker.


Så nå er det bare å starte filmen og sette seg godt til rette i sofaen. Mac-en vil huske innstillingene du har valgt, dermed trenger du å bare gjøre innstillingene kun én gang.

Til sommeren kommer MacOS Mountain Lion, og da vil det være mulig å speile bildet fra Mac til TV via Apple TV, men inntil det kommer er denne metoden et fint alternativ.

Samleside: Mac