S3 vil lede grafikkort-markedet med Savage4

Grafikkprosessor-produsenten S3 vil gjerne rette feilene de gjorde med sin forrige Savage3D-brikke. Nå lanserer de Savage4 med en rekke lovende egenskaper.

Savage3D har vært plaget med middels ytelse, ustabile drivere og lite støtte fra kortprodusentene. Derfor er det avgjørende for S3 å komme med et produkt som kan snu trenden, og mye tyder på at de vil lykkes med Savage4.

S3 vil lede grafikkort-markedet med Savage4

Den nye prosessoren skal blant annet være en av de første som støtter AGP 4X-teknologien, som gjør dataoverføringen mellom hovedkortet og grafikkbrikken raskere. Brikken vil også støtte 32-bits farge, opp til 32 MB minne og hardware DVD-dekoding.

Alle 3D-funksjonene er støttet, og driverne er skreddersydd for Microsofts DirectX 6. Ifølge S3 vil spillene kunne kjøres i 32-bits modus uten tap av hastighet. Firmaet frir altså til seriøse spillere som både tenker på rå ytelse og bildekvalitet. Brikken vil også være kompatibel med de nye funksjonene i Pentium III og AMD K7.

Stor interesse

Ifølge S3 har kortprodusentene vist stor interesse for prosessoren, og ambisjonen er å kapre en større del av markedet. En av verdens ledende grafikkort-produsenter, Diamond, er allerede i boks og skal begynne å levere Savage4-baserte kort allerede i andre kvartal 1999.

Prosessoren vil komme i to versjoner: PRO og GT. GT-utgaven er rettet mot brukere med dårligere maskiner, og har bare 16 MB minne og 2X AGP, mens PRO-versjonen er fullt utstyrt med 32 MB og 4X AGP.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide vil selvsagt teste Savage4-baserte kort så fort de dukker opp på det norske markedet.