S-video = svart/hvitt?


Hei

Hvorfor får jeg bare sort hvit på tv når jeg kobler til s-video fra min bærbare pc?
Jeg har prøvd på flere tv`er.

MVH
Johnny

Datadoktoren svarer

Hei Johnny,

Hvis du kobler S-video på PCen til S-video på TV, kan det ganske enkelt være at instillingene for grafikkortet ditt gir deg ut-signalet i NTSC-modus i stedet for PAL, som er vanlig i vår av verden. Dette kan gi slike symptomer, men du skal normalt sett kunne stille om til PAL i grafikkortinstillingene. En liten oppdatering av grafikkortdriverne er også noe du kan prøve på.

Men den kanskje vanligste grunnen til problemet er at mange forsøker å koble S-video til SCART-porten på TVen via en adapter. Men S-video signal er egentlig ikke støttet av SCART-standarden, så de fleste TVer og videospillere vil derfor bare vise svart/hvitt-delen av signalet. (S-video signalet er nemlig splittet i to: svart/hvitt og fargesignal.)

Hvis det er tilfelle kan det hende du kan gjøre om formatet på signalet som sendes ut av S-video-kontakten din. Da må du inn i grafikkortinstillingene, og gjøre om formatet fra S-video til kompositt (sammensatt video). Da vil du få farger når du kobler til SCART via en slik adapter.

Hvis det mangler muligheter for dette i driverne, er til og med mulig å mekke litt, for den som synes slikt er moro: http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar