Fra rot til ryddig på få sekunder. Endelig orden på skrivebordet!
Fra rot til ryddig på få sekunder. Endelig orden på skrivebordet!Vis mer

Ryddigere skrivebord får du ikke

...med mindre du fjerner alle ikonene, selvsagt.

Med mindre du til stadighet rydder opp, blir skrivebordet etter hvert overfylt av ikoner; det være seg snarveier og installasjonsfiler til programmer du har lastet ned, midlertidige filer du bare dumpet der, kataloger og Gud vet hva.

Derfor var også rydding av skrivebordet én av tingene vi foreslo i artikkelen "Tolv ting å ty til når du har mistet nettilgangen".

Stardock Fences er i så måte et briljant program, som grupperer ikonene innenfor bokser, og der hver boks kan flyttes, endres størrelse på etc., slik du ser i toppbildet over denne artikkelen.

Første gang du starter programmet, får du tilbud om du har lyst til å starte med blanke ark, eller om du vil at Fences skal autogruppere ikonene på skrivebordet. I vårt tilfelle fungerte dette ganske bra, og kataloger ble lagt i ett felt, systemikoner i et annet, programmer i det tredje osv.

Ryddigere skrivebord får du ikke


Vi måtte dog flytte litt på enkelte ting, men det går veldig smertefritt, og de andre ikonene flytter seg automatisk slik at det hele tiden er ryddig. Du kan flytte boksene og dra i kantene for å gjøre dem større eller mindre. Hvis du har ikoner utenfor et "gjerde", kan du merke et utvalt av ikoner, høyreklikke og navngi et nytt gjerde som får de valgte ikonene inni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjekt er det også at Fences tar såkalte snapshots av skrivebordet etter hvert som du gjør endringer, slik at du lett kan rulle tilbake til tidligere utgaver. Du kan også tilpasse graden av gjennomsiktighet, samt farge og fargemetning på boksene.

>> ArtWeaver - et gratisalternativ til Photoshop

Det er gratis, det er elegent og det sørger for et ryddig skrivebord - hva mer kan man forlange?

URL: http://www.stardock.com/products/fences/

Artikkelen ble første gang publisert februar 2009.