Rydd opp!

Vi ser nærmere på to gratisprogrammer som rydder opp i menyer.

Publisert
Sist oppdatert
Sist gang jeg brukte Paint til å se på bilder må være med Windows 98 - Allikevel er det i listen over programmer når Windows lurer på hvilket program filen skal åpnes med.De mener det sikkert godt, alle programmene som legger til et ikon på skrivebordet, hurtigstartmenyen og menyen som dukker opp når du høyreklikker på en fil.

Men etterhvert blir det flere og flere, helt til det som egentlig skal være en tidsbesparende snarvei blir en labyrint av programmer som skaper frustrasjon og slettes ikke sparer tid.

Noe annet som kan være frustrerende er når man må velge hvilket program en fil skal åpnes med. Selv har jeg tre nettlesere installert, og bruker kun en av dem daglig. Sist gang undertegnede brukte Paint til å se på bilder må være med Windows 98 - Allikevel er det i listen over programmer når Windows lurer på hvilket program filen skal åpnes med.

OpenWithView

OpenWithView er program som har et mål for øye; rydd opp i listen over programmer filen skal åpnes med.

Hvor ofte bruker du Paint til å se på bilder?
Hvor ofte bruker du Paint til å se på bilder? Vis mer


Det hele er ganske enkelt: Velg et program du vil fjerne fra listen, høyreklikk og velg "Disable". Nå er det kanskje ikke hver dag man blir bedt om velge et program for å åpne en fil, men undertegnede liker å ha orden når det først skjer. Programmet krever ikke installasjon, og kan kjøres fra en USB-pinne.

Bare noen av mange programmer som har lagt seg i kontekstmenyen.
Bare noen av mange programmer som har lagt seg i kontekstmenyen. Vis merShellExView

Med programmer du aldri bruker ryddet vekk fra "Åpne med"-dialogboksen, er det på tide å ta en kikk på noe man bruker litt oftere: kontekstmenyen (menyen som dukker opp når du høyreklikker på en fil).

Her dukker det gjerne opp alt fra ZIP-programmer til x antall gratisprogrammer.

ShellExView, fra samme utvikler som programmet over, gjør nettopp det. Programmet ser nærmest identisk ut med OpenWithView og er like enkelt å bruke. Velg "Disable" på de programmene du ikke ønsker skal vises i menyen, og de forsvinner. Skulle du angre senere er det bare å velge "Enable" for at de skal dukke opp igjen.

OpenWithView kan lastes ned her, ShellExView kan lastes ned her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer