Ruter og trådløs ruter?

Hei,

Jeg har en Thomson Speedtouch 546 I Routermodem fra Telenor hvor jeg frem til nå har hatt tilkoplet min bord-datamaskin. Den er nå byttet ut med en ny bærbar(kastet ut) Foreløpig benytter jeg den gamle kabelforbindelsen. Men jeg må jo sørge for å bli helt trådløs og har tenkt å kjøpe en Dlink 615 trådløs ruter. Men så har jeg lest et sted at Router på Router kan være et problem (på en eller annen måte)?
Har datadoktoren noen oppfatning om dette vil være et problem i mitt tilfelle? Bør jeg velge noe annet?

Datadoktoren svarer

Hei

Ruter på ruter er ingen god løsning, selv om det kan fungere til enklere bruk.

Det er flere alternativer, ett er å rett og slett kjøpe et nytt rutermodem fra Telenor, som også støtter trådløst nett.

Hvis du velger å kjøpe en trådløs ruter må du sørge for at denne ikke fungerer som ruter, bare som svitsj og trådløst aksesspunkt. Det gjør du ved først å koble den til med kabler i følge brukerveiledningen og sette opp den trådløse biten først, slik at det fungerer.

Etterpå går du inn i nettverksoppsettet for ruteren og setter den i Bridge mode. Så lagrer du og starter om ruteren. (Hvis du velger en trådløs ruter som ikke har valget "Bridge mode" slår du av DHCP-funksjonen).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter kobler du fra WAN-porten fra den trådløse ruteren, og kobler kabelen fra Thomson-ruteren til en av LAN-portene i stedet.

Baksiden ved denne løsningen er at du ikke lenger får tilgang til å gjøre endringer i den trådløse ruteren, Da må du resette den trådløse ruteren, og gjøre om igjen hele oppsettet på nytt.

Et annet alternativ er å sette Thomson-ruteren i Bridge mode. Hvor dan dette gjøres finner du på Telenors nettsider.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar