Russisk iTunes-kopi

NYHET: allTunes ser til forveksling lik ut som Apples nettbutikk, men musikken er uten kopisperrer og er billigere. Ekstremt mye billigere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske nettstedet allofmp3 utnytter et hull i russisk lovgivning, som gjør det "lovlig" å selge MP3-filer for en billig penge. Nettstedet har eksistert i flere år, og foreløpig har det ikke lykkes musikkbransjen å få stengt tjenesten.

10 kr pr album

I følge nettstedet Techcrunch.com består musikkbiblioteket til AllOfMP3 av mer enn 40.000 album, og prisen for musikken er knyttet til bitraten. Jo høyere bitrate (og større filer), jo dyrere blir det. Skjønt dyrt er kanskje feil ord å bruke, et fullt album koster sjelden mer enn 10 kroner, og da slipper man både kopibeskyttelse og andre innskrenkende tiltak.

Selv om tjenesten i aller høyeste grad befinner seg i gråsonen hva angår lovlighet, har AllOfMP3 fått ekstremt mange kunder, også mange norske.

image: Russisk iTunes-kopi


Snart slutt?

Nå spørs det imidlertid om musikkbransjen og kanskje spesielt Apple vil la seg pille på nesen særlig lenger, etter at allOfMP3 nylig lanserte programvaren allTunes - en kopi av Apples iTunes, direkte knyttet til AllOfMP3 sitt musikkbibliotek. Tjenesten ser ut til å være like brukervennlig, med mulighet for å lytte til spor, få anbefalinger etc, som iTunes.

I tillegg til PC-versjonen, har programvaren også i kommet i en utgave for Smartphones.

Les også: Farvel til iTunes

Kilde:
TechCrunch.com.