Roxio WinOnCD 5.0

Adaptecs programvareselskap, Roxio, kjøpte i fjor opp den tyske konkurrenten CeQuadrat. Dermed fikk Roxio kontroll over teknologiene til et av CD-brenneindustriens mest innovative selskaper.

Roxio WinOnCD 5.0
[Ugjyldig objekt (NAV)]

CeQuadrat er mest kjent for sine CD-brenneprogrammer WinOnCD og PacketCD. Sistnevnte var et av de første programmene som lot deg bruke CDR/CDRW-plater som disketter, og samtidig kunne komprimere innholdet. Denne teknologien har Roxio nå bakt inn i sitt eget produkt, DirectCD, og videreutviklingen av PacketCD ble lagt ned i fjor sommer.

Kuet storebror

WinOnCD ble ansett som en direkte konkurrent til Easy CD Creator, Roxios brukervennlige program for hjemmebrennere. Istedenfor å bake funksjonene sammen i ett program, videreutvikles programmene foreløpig hver for seg. Roxio har derimot besluttet at Easy CD Creator skal være selskapets flaggskip, og har valgt å markedsføre WinOnCD bare i Tyskland. Vi mener dette er uheldig, ettersom mange av funksjonene i WinOnCD øker bruksområdene for CD-brenneren din

Nylig ble WinOnCD 5.0 lansert, med blant annet full støtte for Windows XP. På Roxios tyske hjemmesider presenteres programmet som det optimale CD-brenneprogram, noe som gjør at vi har enda vanskeligere for å forstå hvorfor det ikke markedsføres andre steder. Det er derimot ingenting i veien for å kjøpe programmet fra http://www.roxio.de.

Funksjonsrikt

Programmet lar deg lage vanlige data-CDer, musikk-CDer og CD-kopier av ymse slag, men også mye mer. Av de nyttigste tilleggsfunksjonene som gjør at programmet er vel verdt prisen på €60, er:

1. Du kan fordele store datamengder over flere plater. Det betyr at du kan legge så mye data du vil i et prosjekt, og får automatisk beskjed om å sette i ny plate under brenningen, når den forrige er full.

2. Du kan brenne filmer/hjemmevideoer i SVCD/VCD/miniDVD-format. Disse kan leses av vanlige, frittstående DVD-spillere.

3. Du kan brenne bildefiler og lage slideshows som kan vises ved hjelp av vanlige, frittstående DVD-spillere

4. Du kan rippe CDer til MP3-filer.

5. Du kan lage musikk-CDer i VCD-format, som også kan leses av de fleste frtittstående DVD-spillere. Dette gir deg inntil 7,5 timer med musikk på én plate i en kvalitet som kan sammenlignes med MP3.

Ypperlig til festbruk

Den sistnevnte funksjonen er en god erstatning for MP3-avspilling, dersom du ikke har dette på din DVD-spiller. WinOnCD konverterer MP3, WMA, WAV og flere andre musikkformater til VCD-format før brenningen. Dette tar riktig nok noe tid, på vår Athlon 1.4 GHz tok det i underkant av én time å konvertere 7,5 timer med MP3-filer.

Musikken kan organiseres i album (mapper), med selvvalgte bakgrunnsbilder, tekst og grafikk. Du kan enkelt navigere deg mellom de forskjellige albumene og sporene ved hjelp av fjernkontrollen og TV-skjermen.

Brukergrensesnittet i WinOnCD 5 er ikke av de lekreste, men svært brukervennlig likevel. Du velger filer som du ønsker å brenne fra filbehandleren øverst, og drar dem ned til prosjektvinduet. Her illustrert med opprettelse av VCD-musikk-CD.
Brukergrensesnittet i WinOnCD 5 er ikke av de lekreste, men svært brukervennlig likevel. Du velger filer som du ønsker å brenne fra filbehandleren øverst, og drar dem ned til prosjektvinduet. Her illustrert med opprettelse av VCD-musikk-CD. Vis mer

Dermed har du forvandlet en vanlig DVD-spiller til en musikkjukeboks, som har musikk nok til hele å fylle hele festen. Og du slipper knuste CD-cover og ripete CDer, som gjerne kommer som en konsekvens av utagerende festing... En blank CDR-plate koster som regel mellom fem og ti kroner.

Bedre stabilitet

Vårt testeksemplar av WinOnCD har kjørt i Windows XP, og vi har ikke oppdaget stabilitetsproblemer eller andre problemer i den perioden vi har brukt programmet. En av de største innsigelsene mot tidligere versjoner av programmet, har vært stabiliteten, spesielt i NT-baserte operativsystemer.

Prisen på WinOnCD ligger på rundt €72, frakt inkludert, eller rundt 600 norske kroner. All veiledning, samt installasjon er på tysk, men lede- og hjelpetekster fremstår i engelsk språkdrakt dersom du skulle foretrekke det.

Lenke:
Roxio.de