Roxio med brukervennlig videoredigering

Adaptec-selskapet Roxio annonserer nå VideoWave Movie Creator, og satser på å ta opp kampen mot de etablerte videoredigeringsløsningene for hjemmebruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roxio har lenge hatt fokus på videoredigering og DVD-brenning, og etter oppkjøpene av CeQuadrat og MGI har de hatt flere løsninger tilgjengelig en god stund allerede.

Problemet er bare at disse programmne enten ikke har vært robuste nok, eller har vært for lite brukervennlige til å bli forbrukernes førstevalg. Da vi testet Roxio VideoWave 5 i vår, konkluderte vi blant annet med at programmet hadde en del fine kvaliteter, men bar preg av at det var et eldre program som drasset på en del foreldete og noe tungvinte konsepter.

Enkelt

Med Movie Creator lover derimot Roxio forbedringer på de fleste plan. Dette er en komplett pakke for videoredigering og brenning av videoene til DVD/CD i etterkant, spesielt myntet på hjemmebrukere. Programmet skal i følge pressemeldingen inneholde en del automatiske redigeringsløsninger som gjør prosessene enkle og smertefrie, uten at det har gått på bekostning av mulighetene.

Programmet inneholder tre forskjellige redigeringsmodi med variert grad av automatisering. Den enkleste modusen innebærer minimalt med input fra brukeren, mellom-modusen bruker veivisere, mens den mest avanserte modusen gir brukeren full kontroll over overganger mellom klipp, teksting, grafikkelementer og over 100 spesialeffekter.

Annonseringen kommer bare dager etter at Pinnacle presenterte sin kommende løsning, Studio 8. Pinnacle Studio har lenge vært vårt favorittprogram for videoredigering, først og fremst for sine brukervennlige løsninger.

Billig

VideoWave Movie Creator vil strategisk nok bli tilgjengelig i august, og prisen ventes å ligge på rundt 80 amerikanske dollar, eller i overkant av 600 kroner. Vi vil selvsagt teste programmet når det blir tilgjengelig her hjemme.

Distributør av Roxio programvare i Norge er Inline Technologies.