Roxio klar med Easy CD Creator 5.1 Platinum

Et av verdens mest utbredte CD-brennerprogrammer har omsider blitt 100% XP-kompatibelt. Eiere av 5.0-versjonen kan laste ned oppgraderingen gratis.

Roxio er programvaredivisjonen til Adaptec, som har spesialisert seg på forskjellige CD-brenner- og backupløsninger for både PC og Mac. Mest kjent på forbrukerfronten er sannsynligvis Easy CD Creator, den brukervennlige programvarepakken som ofte følger med når du kjøper ny CD-brenner.

Easy CD Creator foreligger i to utgaver; En basic-versjon som består av hovedprogrammet samt DirectCD, som lar deg bruke CDR og CDRW-plater på samme måte som du bruker disketter. Det er som regel denne utgaven som følger med CD-brennere. Platinum-utgaven inneholder en rekke tilleggsprogrammer, for eksempel lydredigering, backup og program for å lage etiketter til CDer.

Brukergrensesnittet i Easy CD Creator er enkelt dersom du kjenner til Utforskeren i Windows.
Brukergrensesnittet i Easy CD Creator er enkelt dersom du kjenner til Utforskeren i Windows. Vis mer


Endelig Full XP-støtte

Roxio har samarbeidet mye med Microsoft de siste par årene, og har blant annet levert brenne-motoren til både Windows Media Player og den integrerte CD-brennefunksjonen i Windows XP.

Samtidig med lanseringen av Windows XP oppgraderte Roxio standardutgaven av Easy CD Creator til 5.1, mens eiere av flaggskipet 5.0 Platinum har måttet vente nesten et halvt år før oppgraderingen endelig ble gjort tilgjengelig rett før påske. Det ble riktig nok lansert noen kryptiske fikser allerede i høst som skulle la eiere av Platinum-utgaven kjøre den i XP, men mange opplevde ustabiliteter. Roxio har måttet tåle mye pepper fra brukerne siden den gang.

Du kan lese vår omtale av Easy CD Creator 5.0 i denne artikkelen

DVD-brenning

Nytt i versjon 5.1 Platinum er støtte for DVD-brenning (DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW, gjelder for øvrig også DirectCD), samt støtte for en rekke nye CD-brennere.Roxio har også rettet mange av de stabilitetsproblemene som brukere av versjon 5.0 har innrapportert.

Standardutgaven støtter ikke DVD-brenning.

Gratis oppgradering

I høst og vinter kunne du laste ned en fullt funksjonell demoversjon av Easy CD Creator 5.1 fra Roxios nettsider. Denne er nå dessverre fjernet.

Hvis du allerede er eier av versjon 5.0, enten standard- eller Platinum-utgaven, kan du laste ned oppgraderingen til 5.1 (5.11 for standardutgaven) fra denne siden.

Easy CD Creator 5.1 Platinum koster rundt 1.000 kroner dersom du handler fra nettsidene til Roxio. Hvis du handler i butikken her i Norge, må du regne med å betale i overkant av tusenlappen. Norsk distributør er Inline Technology AS, tlf 23 30 00 00.