Folk har Star Wars-bryllup, så hvorfor ikke lage Star Wars-mat?
Folk har Star Wars-bryllup, så hvorfor ikke lage Star Wars-mat?Vis mer

Romjulsmoro

Slik gjør du jula mer nerdete.

Nå er ribba/pinnekjøttet/torsken og så videre fortært, julestemningen er på topp og vi gleder oss til nyttårsaften, men det er fortsatt et par dager unna. Senk skuldrene, kok litt gløgg og nyt noe av det morsomme vi kom over på nettet i uka som gikk - her på DinSide Datas romjulsmoro!

Uskrevne regler

Rundt juletider forsøker vi å være så høflige og snille som vi klarer, men man kan fort havne i situasjoner der de uskrevne reglene for hvordan man skal oppføre seg er uklare. Hvor langt bak må for eksempel personen bak deg være for at du skal holde opp døra? Og hvordan skal man egentlig passere en person som går saktere enn seg selv?

Awkwardrules.net har svarene. Personen bak bloggen forsøker å lage et sett med regler for disse kleine, men hverdagslige situasjonene.

Julemusikk

Spotify-brukeren Petter har laget en jule-spilleliste som er garantert til å skape god stemning. Dersom du har vært så heldig å få Spotify gjennom julekalenderen vår finner du den her.

Husk at du også kan bidra med sanger til spillelisten! Har du en fin liste selv kan du dele den med andre i kommentarfeltet eller forumet.

Circuit Bending

Bloggen Poetikon.no har et fint innlegg om Circuit Bending, noe som kanskje er den ultimate hobbyen for nerder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Man tar et gammelt leketøy som lager lyd, og lodder på kontroller for å endre pitch, gjenta lyden og så videre. Vips, så har man mulighet til å lage musikk!

Se videoen under eller dette blogg-innlegget for mer informasjon.


Galaktisk julemat

Undertegnede ville ikke våge å endre på tradisjonen med pinnekjøtt på julaften og ribbe dagen etter, men de litt mer eventyrlystne nerdene blant oss vil kanskje våge seg frempå med litt galaktisk julemat på selve kvelden?

Det første du i så fall må gjøre er å bestille to kokebøker fra Thinkgeek, nærmere bestemt Star Wars-kokebøker. Blant oppskriftene finner vi lekkerbiskener som Qui-Gon Jinn-ger Snaps, Watto-melon Cubes, Midi-clorian Concoction, Greedo's Burritos, Twin Sun Toast, Tusken Raider Taters, og mye mer.

Folk har Star Wars-bryllup, så hvorfor ikke lage Star Wars-mat?
Folk har Star Wars-bryllup, så hvorfor ikke lage Star Wars-mat? Vis merBare ikke skyld på DinSide Data når den litt mindre nerdete delen av juleselskapet ikke blir like fornøyd.

Ukens spill

Ikke overraskende dreier ukens spill seg om å hjelpe nissen. Alvene har allerede kartlagt hvilke unger som har vært snille, og hvilke fysaker som skal få kull som julepresang.

En litt slem unge får kull som fortjent.
En litt slem unge får kull som fortjent. Vis merI Santa Express styrer du sleden til julenissen, og må treffe med presang eller kull så nærme barna som mulig. Klikk foran eller bak nissen for å bevege deg forover eller bakover, og trykk på space for å slippe pakker eller kull.

DinSide Data ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!