Rødvin i bærbar PC

Jeg har sølt rødvin på min bærbare PC. Kan det fikses?

Jeg har vært så uheldig at jeg sølte rødvin over min bærbare pc... Jeg hørte en ulyd og fjernet kabler og prøvde å vaske den ren med vann... Den virker fortsatt, men tastaturet er ikke helt bra, lurer derfor på om det er mulig og få det reparert eller skiftet, og hvor dyrt dette ville bli ca...

Den er bare 3 uker gammel, så jeg håper dette villa seg ordne...Den trenger vel og få sjekket hele seg da jeg ikke vet hvor rødvinen har lagt seg...Fikk også en flekk på skjermen, men det får jeg leve med bare resten virker som det skal...Jeg har ikke peiling på data så det hjelper ikke og be meg åpne og vaske selv...

Maskinen er en ACER TM 2482WXMi/CM 420/14.1"/1 x1024MB
Er det noen fare at maskinen plutelig vil stoppe å virke...

Håper dere kan svare meg..
Takker på forhånd
Vennlig hilsen Torill

Datadoktoren svarer

Heisann,

Du er ikke den første (og blir nok ikke den siste) som har forsøkt å drepe et tastatur eller en laptop med væske i en eller annen form.

For å ta dette med klissete tastatur først: dette kanskje tas av og renses med destillert vann. Men hvis du uansett må sette bort jobben er det like greit å bestille nytt. Det kan gjøres gjennom en forhandler som fører Acer, og koster rundt en femhundrelapp. I tillegg kommer selvfølgelig arbeid.

Flekken på skjermen burde la seg fjerne med en klut, men sitter den på innsiden av skjermen er den ikke så lett å bli kvitt. En skjerm koster langt mer – fra 2.500,- og oppover, så du vil heller kanskje leve med akkurat det.

Men en ting som uansett bør gjøres er å få åpnet PCen for å sjekke omfanget av vinsølet, om ikke før, så under bytte av tastatur. De fleste væsker inneholder jo salter og stoffer som kan ha en uheldig langtidseffekt (korrosjon) på kretser og slikt i datamaskinen. Med mindre du har hatt flaks og sølet er begrenset til tastaturet bør det renses fra datamaskinens edlere deler med destillert vann og tørkes forsiktig bort, og jo før jo bedre. Ellers er det en fare for at datamaskinen vil lide en noe tidlig død.

Sjekk for øvrig denne lenken. Videoen viser at det er håp…

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar