RockMelt - nettleseren som aldri forlater Facebook

Laget for deg som bruker sosiale medier mye. Av: Knut Arne Hansen

Det er sjelden nettsider utnytter hele skjermbredden. Dette ubenyttede området bruker RockMeIt til snarveier til sosiale tjenester, eposter, RSS-feeder med mer.
Det er sjelden nettsider utnytter hele skjermbredden. Dette ubenyttede området bruker RockMeIt til snarveier til sosiale tjenester, eposter, RSS-feeder med mer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RockMelt skiller seg fra andre nettlesere som Internet Explorer, Firefox, Safari og Google Chrome ved at den er at den er spesialdesignet for aktive Facebook- og Twitter-brukere. Nettleseren er basert på Chromium, som også er grunnlaget for Google Chrome. Derfor vil du se flere likhetstrekk, blant annet på arkfanene på toppen.

Nettleseren har egne spalter til venstre og høyre i skjermbildet, som er unike i forhold til andre nettleser. Venstrespalten inneholder Facebook-chat, din Facebook-profil og Twitter. Derfra kan du hele tiden oppdatere Facebook-statusen eller sende meldinger på Twitter. Du ser også til en hver tid hvem av dine Facebook-venner, som er online.

Du har også muligheten til å legge inn dine ”favoritt-venner”, slik at de ikke drukner i alle de andre vennene du har på Facebook.

Del en sak med vennene dine på Twitter eller Facebook, uten å forlate nettsiden.
Del en sak med vennene dine på Twitter eller Facebook, uten å forlate nettsiden. Vis mer


Hold deg oppdatert

I tillegg til at RockMelt aldri forlater Facebook, kan du også til enhver tid holde deg oppdatert på annet som interesserer deg. Det er dette høyrespalten er til for. Her kan du legge inn RSS-feeder (siste nytt) fra dine favorittblogger, nettaviser, Twitter, eposter og andre nettsider som gir deg muligheten til RRS-feeder.

Denne høyrespalten varsler deg i form av et lite tall ved logoen til tjenesten, hver gang det er noe nytt.

Og skulle siste nytt være noe ekstraordinært, er det enkelt å dele lenken med dine følgere på Twitter eller venner på Facebook. Dette gjør du ved å bruke ”share-knappen”.

Her ser du en video av hvordan det hele fungerer i praksis:

Allerede favoritt

Jørgen Berg Nilsen (23) har siden RockMelt ble lansert brukt nettleseren, og har ikke vurdert en annen nettleser siden.

- RockMelt lar meg samle alt på ett sted, og er perfekt for meg siden jeg bruker sosiale medier mye, forklarer han.

23-åringen studerer kreativitet, innovasjon og foretningsutvikling ved Markedshøyskolen i Oslo, og legger ikke skjul på at han synes RockMelt er en genial idé.

Hva med deg?

Hvilken nettleser foretrekker du? (Avsluttet)
Chrome(41%) 212
Firefox(25%) 127
Opera(14%) 74
Safari(8%) 40
Internet Explorer(7%) 36
Annet(4%) 22
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Jeg har ikke noe negativt å si om RockMelt, og ettersom jeg bruker sosiale medier mye, er dette førstevalget mitt, kommenterer han og får støtte av medstudent Hanna Helseth Bjørsland.

Hun har akkurat fått seg RockMelt, og hun har rukket å få et meget godt førsteinntrykk.

- Jeg har bare brukt nettleseren i to dager, men så langt liker jeg den. Jeg vet ikke helt om den er noe bedre enn andre nettlesere ennå, men det lover godt. Det er som å ha et skrivebord, der du har kontroll på alt, Facebook, mail, blogger og så videre, forklarer hun.

Likevel innrømmer Bjørsland at til tross for at det er et skrivebord, der hun har kontroll på alt, kan den store informasjonsmengden føre til at RockMelt kan virke litt rotete.

Les også: Høyreklikk på bildet, lagre rett på nett

Utvikles stadig

RockMelt er fortsatt under utvikling, men er absolutt en nettleser det er verdt å prøve, dersom du er aktiv i sosiale medier, eller liker å holde seg oppdatert på siste nytt.

Du finner mer informasjon og kan laste ned nettleseren fra RockMelt.com. Den er gratis, og finnes i versjoner for Mac og Windows.

Artikkelforfatteren er student i journalistikk ved Norges Kreative Fagskole.

Les også: Browser Cleaner fjerner alle spor

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!