Rocki – trådløs musikk på den enkle måten

Liten, smart dings du kan feste på alt.

<b>OPPGRADERING:</b> Har du en gammel Tivoli-radio er det bare å klistre på en Rocki, så får du både nettradio, mobilmusikk og (etterhvert) Spotify. Foto: ROCKI
OPPGRADERING: Har du en gammel Tivoli-radio er det bare å klistre på en Rocki, så får du både nettradio, mobilmusikk og (etterhvert) Spotify. Foto: ROCKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan selvsagt kjøpe deg et fullblods multiromsanlegg.

Men det finnes enklere måter å få lyd i alle rommene i huset på. Og ikke minst billigere, for høyttalere og avspillingsmoduler fra Sonos og de andre på dette markedet koster opp mot 3000 kroner.

Den lille, smarte dingsen Rocki gjør omtrent det samme for noen hundrelapper.

Rocki startet som et folkefinansieringsprosjekt via Kickstarter kommer i flere farger, og ser ved første blikk ut ut som et fancy såpestykke.

Trådløst via WiFi

Skinnet bedrar, for dette er en trådløs enhet (WiFi, ikke Bluetooth) som gir musikk fra mobilen, PC-en eller andre digitale kilder i alt fra gamle radioer til stereoanlegg, hjemmekinoforsterkere og nær sagt alt mulig annet du har rundt i huset som har høyttaler og en linjeinngang.

FUNGERER OVERALT: Denne lille dingsen linger kanskje et såpestykke, men er i virkeligheten en trådløs formidler av musikk. Foto: AMAZON
FUNGERER OVERALT: Denne lille dingsen linger kanskje et såpestykke, men er i virkeligheten en trådløs formidler av musikk. Foto: AMAZON Vis mer


På PR-bildene ser det nærmest ut som du bare henger den på radioen, men i virkeligheten kobles Rocki via en standard 3,5 tommers minijack-kabel til inngangen merket Line In/AUX el.l. i utstyret du har.

LES OGSÅ: Beep spiller musikk i alle rom

Deretter kobler du enheten til det trådløse nettet ditt via en app (finnes både for Android og iOS).

Spotify kommer

Musikken kan streames fra alle musikk-apper på mobil og nettbrett som støtter nettverksprotokollene UPnP og DNLA. Blant dem er Googles musikk-app.

Dessverre støttes verken WiMP eller Spotify direkte - sistnevnte heller ikke via Connect. Men ifølge Techradar er Spotify på vei, og Rocki sier selv at de har kontaktet med en rekke store musikkstreamere.

Varer i fire timer uten strøm

Vi har ikke prøvd det i praksis, men det er grunn til å tro at man kan spille musikk både fra Spotify og Wimp ved å gå omveien via PC/Mac og UPnP/DNLA.

Foreløpig støttes bare musikktjenestene Last.fm og Soundcloud direkte.

LES OGSÅ: TEST: Samsung Multiroom

Rocki får strøm via USB-kabel og lader (eller USB-inngang på PC/Mac). Om du vil kjøre den på steder uten strøm, varer batteriet fire timer på èn opplading.

Litt vrien å få tak i

Vi har ikke vært i stand til å finne noen norsk forhandler, og på Amazon (både USA og UK) får vi beskjed om at et ikke kan sendes til Norge.

Ebay er kanskje dermed det sikreste kortet. her selges nye Rocki-enheter til rundt 630 kroner pluss cirka 60 kroner i frakt (i tillegg kommer norsk moms og fortollingsgebyr siden dette er godt over den nye 350-kronersgrensa).

Dette er nok litt i overkant, siden prisen i USA er satt til 49 dollar - 336 kroner etter dagens kurs.

Vi hadde litt problemer med å finne noen som sender til Norge. En av de som ser ut til å gjøre det er Satsecure i Storbritannia.

Her koster en enkelt Rocki 39 pund, som tilsvarer 453 kroner etter dagens kurs. Med frakt havner imidlertid prislappen også her på rundt 700 kroner før fortolling.

LES OGSÅ: TEST: Denon HEOS multiromanlegg

Se Rockis egen presentasjonsvideo: