RocketDock

Snarveier til programmer og funksjoner er smart. Denne gratisløsningen synes du garantert er lekrere enn oppgavelinjen i Windows!

For å ta det med en gang: Det RocketDock gjør er ikke rocket science. Det er noe alle som kjenner MacOS X vil nikke bekreftende til, den finnes som standard i operativsystemet. Å inkludere en slik løsning i Windows Vista ville naturligvis være like injurierende som å kopiere iPod og selge den under navnet iPöd.

Microsoft ville ikke, men Punk Software syntes det var helt OK, til glede for alle som skulle ønske at Windows var litt mer lik MacOS. Derfor laget de altså RocketDock, som ganske enkelt er et felt med snarveier til programmer, funksjoner og filer du bruker ofte.

RocketDock


Lekkerbisken

I sin enkleste form kan du sammenligne den med "Hurtigstart"-verktøylinjen som du finner i Windows, bare mye lekrere. Den kan dessuten også fungere som erstatning til oppgavelinjen, ved at programmvinduene kan minimeres til RocketDock istedet for oppgavelinjen. Der blir de liggende som små miniatyrer av programvinduene. Sortering er enkelt, det løses ved hjelp av dra&slipp.

Minimerte vinduer blir liggende til høyre, og i Vista oppdateres de live - for eksempel her hvor vi spiller et videoklipp i Windows Media Player.
Minimerte vinduer blir liggende til høyre, og i Vista oppdateres de live - for eksempel her hvor vi spiller et videoklipp i Windows Media Player. Vis mer


Snarveier, filer etc kan du dra direkte fra for eksempel utforsker, skrivebord eller startmenyen over til RocketDock, og der blir de liggende. Drar du dem bort fra RocketDock, blir de borte i en røyksky. Og det bringer oss inn på det kanskje viktigste ved løsningen, nemlig animasjonene. Beveger du musepekeren over ikonene forstørres de i myke bevegelser, Klikker du på et minimert vindu kommer det mot deg i en tredimensjonal bevegelse osv. Det ser rett og slett bare veldig bra ut!

Artikkelen fortsetter under annonsen

her kan du se RocketDock i praksis (video)

Gratis

Hvis du ønsker forskjellige utseender, plasseringer etc finner du i tillegg en rekke innstillingsmuligheter, og det hele fremstår i norsk språkdrakt hvis du skulle ønske det. Sist men ikke minst: RocketDock er helt gratis, og fungerer ikke bare i Vista, men også XP og 2000.

Programmet kan lastes ned fra denne siden.