Ripping av DVD og CD

Våre tester viser at det er langt mindre forskjeller i ytelsen under enkelte oppgaver enn hva man kanskje skulle tro når man leser prislappene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å gjøre det klart med det samme: ripping av CD og DVD setter ikke bare krav til rå maskinkraft; CD/DVD-drevet spiller også en stor rolle. Det fikk vi en klar bekreftelse på da vi rippet en halvannen times lang DVD-film ved hjelp av DVDShrink.

Kåres tilårskomne Nec 3520 DVD-brenner ble nemlig en flaskehals mot Box 2022s langt nyere Nec 5170. Det resulterte i at billige Box 2022 utførte jobben dobbelt så rask som sin langt dyrere storebror.

Derfor måtte vi flytte DVD-brenneren fra Box 2022 til Kåre for å få sammenlignbare tall:

image: Ripping av DVD og CD


Det tok 6 minutter og 41 sekunder å rippe den halvannen time lange spillefilmen fra DVD på billige Box 2022, og litt mer enn ett minutt raskere på Kåre. En viss forskjell er det altså, men mindre enn vi hadde forventet.

CD-ripping

Neste punkt på programmet var ripping av en musikk-CD gjennom Windows Media Player, med standard innstillinger:

image: Ripping av DVD og CD


Nok en gang lot vi oss imponere over ytelsen på vår billig-PC. 3 minutter og 18 sekunder på en 70 minutter lang CD med 19 musikkspor (til WMA-filer) er respektabelt, og selv om Kåre var 43 sekunder raskere, skal det rippes mange CDer før forskjellen blir påtakelig.

Under de neste testene ble derimot forskjellene langt mer merkbare.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!