RipItForMe - enkel og effektiv DVD-backup

Redd for at DVD-platene skal få riper og bli ødelagt? Dette programmet lager kopier og lar seg ikke knekke selv av de nyeste kopibeskyttelsene. (Artikkelen ble første gang publisert januar 2007.)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste med små barn vil nikke anerkjennende når vi sier at DVD-plater er et skjørt medium. Et uoppmerksomt øyeblikk med en toåring lekende borte ved DVD-hylla er alt som skal til, og sekunder senere kan det være at favorittfilmen til far ligger oppskrapet borti kroken mens poden er i gang med neste plate. Har du først fått riper, er de vanskelige å få bort igjen - tannkremtrikset er verdt å prøve, men som regel er det ikke så mye å hente, og da er det ingen annen løsning enn å kjøpe filmen på nytt.

Med mindre du er litt føre var, da. Her til lands er det foreløpig lov å ta kopier av CD-er og DVD-er til eget bruk, og det innebærer at du kan ta en kopi av originalen, legge den på et trygt sted og heller la kopien stå i hylla nede i stua. Dessverre er det ikke alltid like lett å kopiere en film - det kommer stadig nye og mer effektive kopisikringer fra filmselskapene, og spesielt nyinnkjøpte DVD-filmer kan det derfor være vanskelig å ta backup av.

image: RipItForMe - enkel og effektiv DVD-backup


RipIt4Me fikser de aller fleste strabaser, og klarer også å ta backup av filmer kodet med ARccOS, Ripguard DVD m.fl., som svært få andre programmer klarer. Programmet er en slags utvidelse av DVD Decrypter, som du også må ha installert dersom du skal bruke RipIt4Me. Hvis du trenger å komprimere filmen ned til å passe på en enkeltlags-DVD, bør du også ha DVDshrink installert. Bruk av DVDshrink har vi skrevet om i denne artikkelen.

Ett klikk

Programmet kan brukes på to måter. Den enkleste varianten er den såkalte 1-click mode - ett trykk er alt som skal til for å sette i gang prosessen med forhåndsinnstillingene, og i mens kan du gjøre helt andre ting. Vil du ha litt mer kontroll, kan du bruke "Wizard mode", som geleider deg igjennom prosessen og lar deg foreta innstillingene du måtte ønske.

image: RipItForMe - enkel og effektiv DVD-backup


Du velger først hva du ønsker å ta backup av: hele plata med ekstramateriale og full pakke, kun filmen, film + meny eller hele plata som en ISO-fil. Velger du bare filmen, får du også velge hvilket lydspor og eventuell undertekst du vil ha med. Når dette er gjort og du trykker neste*, lages en PSL-fil som så automatisk brukes av DVD Decrypter for å plukke ut det du har valgt. Etter at rippingen så er ferdig, vil RipIt4Me bruke FixVTS for å renske opp i eventuelle uhumskheter som falske titler, pekere etc. og sluttfila åpnes i DVDshrink for komprimering (hvis du vil).

* 1-click-modusen stopper her.

image: RipItForMe - enkel og effektiv DVD-backup


Er du virkelig avansert kan du tukle med en rekke innstillinger i "preferences"-menyen, men fra skaperens side er det anbefalt at du lar være med mindre du vet godt hva du driver med.

RipIt4Me er gratis og lastes ned herfra: < href="http://fileforum.betanews.com/detail/RipIt4Me/1159478103/1">http://fileforum.betanews.com/detail/RipIt4Me/1159478103/1
DVD Decrypter finner du flere steder. DVD Shrink bor her.