Rio Port Audio Manager

MP3-jukeboxer er nødvendig programvare for alle MP3-entusiaster, og vi har tidligere sett på MusicMatch og RealJukebox. Nå har vi kikket på Rio Port Audio Manager, og dette programmet er desidert best på lydkvalitet i gratisklassen.

MP3-jukeboxenes hovedfunksjon er å organisere MP3-filer på en enkel måte, og å gjøre oppgaver som ripping (kopiere fra vanlig musikk-CD), brenning og overføring til bærbare enheter enklere. Dette betyr at enhver musikkelsker som har en samling MP3-filer bør skaffe seg et slikt program for å holde orden på sakene. Vi har tidligere kikket på MusicMatch Jukebox og RealJukebox, og denne gangen er det et lignende program fra Rio Port vi ser nærmere på.

Gratis og oversiktlig

Rio Port Audio Manager

Installasjonsfilen til Audio Manager er på 6,5 MB og programmet koster ingenting. Det er kanskje ikke så uvanlig. De andre jukeboxene vi har sett på er også gratis, men de finnes også i Plus-versjoner med utvidet funksjonalitet (som koster penger). Audio Manager har ingen Plus-utgave, men du kan få noen flere funksjoner hvis du registrerer deg som bruker (fremdeles gratis).

Audio Manager er oversiktlig organisert, med store knapper som markerer de viktigste funksjonene. Oppsettet er enkelt, og et museklikk er nok for at programmet finner MP3-filer på alle lokale disker. Ønsker du å spille av filer fra kontornettverket, må du finne dem manuelt. Mens du hører på musikk, kan du la øyene hvile (eller bli irritert) på et stort vindu som viser fargerike mønstre som forandrer seg i takt med musikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ripping og brenning

Hvis du vil overføre låter fra CD-samlingen til PCen, er nok Audio Manager det beste valget. Det går raskt, og viktigst av alt, du kan rippe med lydkvalitet på opptil 320 Kb/s. En slik låt tar minst 10 MB, men ingen andre jukeboxer gir deg så høy kvalitet i gratisversjonen. Ulempen er at du ikke kan høre på musikken mens du ripper. Litt kjedelig hvis du skal rippe en hel CD-plate.

Brenning av CDer er også en enkel sak. Bare trykk på knappen...

Konklusjon

Audio Manager er svært enkel i forhold til for eksempel MusicMatch, som byr på flere funksjoner i sin gratisversjon, og enda flere mot betaling. Vi synes fremdeles at MusicMatch er det beste valget for en MP3-samler, men Audio Manager er absolutt å anbefale hvis du er ute etter best mulig lydkvalitet uten å betale.

Programmet kan lastes ned fra RioPorts hjemmeside.