Rimelig nettverkslaser fra Lexmark

Lexmark lanserte i går sin Optra K 1220 - en kompakt og komplett nettverksskriver som egner seg godt for mindre bedrifter eller som avdelingsskriver. Kort ventetid til første utskriftsside er blant egenskapene som Lexmark fremhever for denne laserskriveren.

Med en anbefalt utsalgspris på kr 7500,- ekskl. mva., representerer den nye Lexmark-modellen en rimelig, rask og komplett skriver, som du kan plugge rett inn på lokalnettet uten ytterligere utlegg.

Som navnet antyder, har drivverket i Optra K 1220 en hastighet på 12 sider pr. minutt. Oppløsningen er på 600 x 600 punkter pr. tomme (dpi), som kan interpoleres opp til 1200 dpi. Både PCL 6 og Postscript 2 er standardutstyr, og skriveren leveres med 2 MB minne som kan utbygges til maksimalt 66 MB.

Papirmating skjer i utgangspunktet fra den innebygde papirskuffen på 200 ark, og bruker du denne, skal du i følge Lexmark få første utskriftsside på under 18 sekunder. Skriveren kan bygges ut med et tilleggsmagasin på 450 ark og et matebrett som tar opptil 90 ark. Sistnevnte takler også materiell som konvolutter, etiketter og transparenter.

Full nettverksstøtte

Optra K 1220 leveres ikke bare med innebygget nettverkskort, men nettverksadministratorer kan glede seg over samme nettverksstøtte som i de kraftigere nettverksmodellene til Lexmark. Det betyr blant annet at skriveren fungerer i et bredt spekter av driftsmiljøer, og at den kan administreres med Lexmarks MarkVision-løsninger på lik linje med andre modeller.

Optra K 1220 er beregnet for et månedsvolum på 10.000-15.000 sider, og vil være salgsklar på det norske markedet i midten av juni, opplyser Hans Arvid Rønning hos Lexmark Norge (tlf. 22 76 35 00).