RICOlmer: aldri mer glemte avtaler

Du sitter kanskje så mye foran PCen at du glemmer tid og sted? Her er verktøyet som får deg til å huske avtalene dine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PCen din vet både hvilken dag det er og hva klokka er, men en kalenderen glimrer med sitt fravær. Windows har riktignok en liten klokke på oppgavelinjen, og dobbelklikker du den får du frem en kalender. Denne kan ikke brukes til så mye; prøver du å bla frem- eller bakover i tid, stiller du samtidig datoen på PCen.

Vi synes det er nokså underlig at Windows ikke er utstyrt med kalenderfunksjon, spesielt med tanke på at Microsoft har puttet så mye annet, langt mindre viktige funksjoner inn i operativsystemet.

Men det gjør egentlig ikke så mye, når det finnes en rekke gratis løsninger der ute som gjør jobben med bravur.

Husker for deg

RICOlmer er egentlig ikke noen fullverdig kalender, men noe så enkelt som en huskeliste som minner deg på avtalene dine, bursdager og annet som er lett å glemme, til riktig tidspunkt. Påminnelsene kommer i form av meldinger på skjermen og/eller lyder som du selv har bestemt.

image: RICOlmer: aldri mer glemte avtaler


Hver påminnelse kan ha forskjellige lydfiler knyttet til seg, og kan gjentas med bestemte tidsintervaller. Selve programmet legger seg som et lite ikon på systemverktøylinjen nederst til høyre på skjermen.

Sender SMS

I tillegg kan du be programmet sende deg en SMS-melding til mobiltelefonen din, i tilfelle du ikke sitter ved PCen din når påminnelsen kommer. Dette sørger programmet for å gjøre ved hjelp av én av SMS-serverne som fortsatt kan benyttes gratis på Internett. Meget praktisk! Du kan også be RICOlmer om å kjøre et spesielt program eller slå av PCen på spesielle tidspunkter.

Du kan kategorisere hendelsene etter type(telefon/møte/jubileum osv), og kategorien som velges vises som et lite ikon til venstre for hendelsen i hovedlisten. Hovedlisten viser alle hendelsene sortert på dato/klokkeslett.

image: RICOlmer: aldri mer glemte avtaler


Gratis

Programmet er helt gratis, og er på beskjedne 910 KB. Det tar derfor bare noen få minutter å laste ned selv med vanlig modem-forbindelse til nettet. Det fungerer på Windows 95 og nyere,

RICOlmer kan lastes ned ved å klikke her.