Revolusjonerende videokamera fra Sony

Dette er noe av det mest interessante på videokameramarkedet på lenge - endelig ordentlig kvalitet på stillbildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nyeste digitale videokameraene fra Sony ble nettopp annonsert, og virker som meget interessante produkter. I følge pressemeldingen kombinerer de topp bildekvalitet for filmopptak, og høy kvalitet for stillbilder.

Kameraene bruker MicroMV-formatet for opptak av video, hvis fordel er små kassetter som igjen fører til mindre kameraer. Et av de første MicroMV-kameraene som har kommet ut, IP7, innehar fremdeles rekorden som det minste digitale videokameraet m bånd som er laget.

Videooppløsningen er på 530 horisontale linjer, mens CCD-brikken for stillbilder har 2,1 megapiksels oppløsning med 1600x1200 bilder.

Det er altså to modeller tilgjengelige, DCR-IP220 og DCR-IP210, og toppmodellen IP220 har innebygd nettverksfunksjonalitet takket være Bluetooth-radio. IP210 har lik øvrig funksjonalitet, men uten nettverksmulighetene.

Kameraene har mange muligheter for innstilling av bildekvalitet, blant annet en NightFraming-funksjon for fotografering om natten. For øvrig har de nye modellene 10x optisk zoom (120x digital), Carl Zeiss-linser og en rekke digitale effekter. Vekten uten kassett og batteri er på 520 gram.

Kameraene blir tilgjengelige fra oktober 2002, og veiledende pris på IP220 blir 21.000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!