Revolusjonerende videokamera fra Sony

Dette er noe av det mest interessante på videokameramarkedet på lenge - endelig ordentlig kvalitet på stillbildene.

De to nyeste digitale videokameraene fra Sony ble nettopp annonsert, og virker som meget interessante produkter. I følge pressemeldingen kombinerer de topp bildekvalitet for filmopptak, og høy kvalitet for stillbilder.

Kameraene bruker MicroMV-formatet for opptak av video, hvis fordel er små kassetter som igjen fører til mindre kameraer. Et av de første MicroMV-kameraene som har kommet ut, IP7, innehar fremdeles rekorden som det minste digitale videokameraet m bånd som er laget.

Videooppløsningen er på 530 horisontale linjer, mens CCD-brikken for stillbilder har 2,1 megapiksels oppløsning med 1600x1200 bilder.

Det er altså to modeller tilgjengelige, DCR-IP220 og DCR-IP210, og toppmodellen IP220 har innebygd nettverksfunksjonalitet takket være Bluetooth-radio. IP210 har lik øvrig funksjonalitet, men uten nettverksmulighetene.

Kameraene har mange muligheter for innstilling av bildekvalitet, blant annet en NightFraming-funksjon for fotografering om natten. For øvrig har de nye modellene 10x optisk zoom (120x digital), Carl Zeiss-linser og en rekke digitale effekter. Vekten uten kassett og batteri er på 520 gram.

Kameraene blir tilgjengelige fra oktober 2002, og veiledende pris på IP220 blir 21.000 kroner.