Revo Uninstaller

Den innebygde funksjonen i Windows er ikke god nok - Revo gjør hele jobben.

I den ideelle verden hadde det fungert slik: Når du var lei et program, eller av andre årsaker ikke ønsket å ha det på harddisken lenger, kunne du ha fjernet det og borte var det.

Sånn fungerer det imidlertid ikke alltid i Windows. Selv om de fleste programmer kommer med en avinstallerings-
prosedyre, får den som regel ikke med seg alt, og over tid vokser registeret seg stort og unødvendig tungt.

Revo uninstaller hevder å gjøre dette bedre enn Windows klarer selv, og ikke bare det - det er også mye raskere enn den innebygde avinstalleringen i Windows - lista over mulige avinstalleringen populæres nemlig svært mye raskere enn den gjør i kontrollpanelet.

En liten stikkprøve

Og det viser seg at Revo langt på vei kan ha rett. Etter å ha installert kvalitetsspillet Barbie Diaries - High school mystery, var det veldig snart på tide å avinstallere det igjen. Gjennom Revo kjørte vi da den sedvanlige avinstalleringen som fulgte med programmet, men se her:

Revo Uninstaller


Det viser seg at det var flere innslag i registeret og en haug av filer som ikke var fjernet. Gjennom Revo kunne vi nå enkelt huke av alle og fjerne alle spor - macho-imaget ville jo ha fått seg en solid knekk dersom noen skulle ha sett at Barbie hadde vært installert på harddisken (hm, vent nå litt...). Vi prøvde også med noen andre programmer, og resultatet var slående - uten unntak var det ingen av programmene som hadde klart å fjerne alt på egen hånd.

Programmet inneholder også en egen "junk cleaner"-del, der du kan fjerne søppel som har blitt liggende igjen på harddisken.

Revo Uninstaller


Jegermodus

Programpakken er ganske omfattende og inkluderer en såkalt "Hunter mode". Denne lar deg styre et sikte rundt på skjermen, og med ett klikk fjerne programmer som måtte ligge på skrivebordet, i systemstatusfeltet, på oppgavelinja, på hurtigstartspanelet eller lignende. Via grensesnittet kan du også kjapt Google programmet som er i siktet, eller fjerne det fra oppstartssekvensen. Via "Autorun Manager" kan du legge til og fjerne ting fra oppstarten.

Fjerner spor

Revo Uninstaller er også kjekk å ha dersom du ikke ønsker å dele så mye med andre som bruker PCen hva du bruker den til.

De såkalte "Cleaner"-verktøyene hjelper deg med å fjerne alle spor i nettleseren din om hvor du har vært, og du kan også fjerne listen over de siste filene du redigerte i Word, Excel og Powerpoint.

Og - er du ekstra paranoid: "Evidence remover" sørger for å slette ting fra harddisken din for godt. Når du sletter en fil i Windows, blir den egentlig ikke slettet, og det er i mange tilfeller fint mulig å gjenskape filer du trodde du hadde slettet for flere måneder siden. Det er det ikke når du har fjernet bevisene, for å bruke et aldri så lite ordspill.

Revo Uninstaller er gratis å laste ned, og det kan du gjøre fra de offisielle hjemmesidene: http://www.revouninstaller.com/

Oppdatert: Revo Uninstaller fjerner innslag i registeret, og en av våre brukere har opplevd at programmet tar FOR mye. Vi anbefaler derfor at du sjekker over registerinnslagene programmet "nominerer" før du lar det utføre slettingen.

Du er også lurt å ta en backup av registeret først. Det gjør du ved å gjøre følgende:
1. Trykk start-kjør og skriv regedit (enter)
2. Høyreklikk på min datamaskin og velg eksport
3. Velg hvor fila skal ligge og trykk lagre

Du kan nå dobbeltklikke på fila for å gjenopprette registeret slik det var da du tok backup.