Resident Evil til DS?

SPILLNYHET: For en stund siden hørte vi rykter om at skrekk-klassikeren var på vei til Nintendo DS. Nå har de første skjermbildene kommet, og vi har detaljene!

Den klassiske Resident Evil-serien har hatt mange inkarnasjoner, og vært innom en rekke plattformer etter debuten på PlayStation i 1996. Men å porte det aller første spillet til Nintendos håndholdte DS-maskin er en original og spennende ide, så lenge spillet faktisk benytter maskinens nyskapende muligheter på en interessant måte.

Det er foreløpig uvisst når spillet kommer til DS, men noen detaljer er allerede klare. Den originale Resident Evil var basert på forhåndsrendrede bakgrunner, mens figurene bestod av polygoner. I DS-utgaven skal hele spillverdenen være i full 3D, og det skal også være muligheter for førstepersonsperspektiv.


Zombiene i spillet skal ha fått en høyere grad av intelligens, og skal være mindre forutsigbare i sine bevegelser og angrepsmønster.

Spillet skal også støtte en eller annen form for trådløs spilling, uten at det er avklart hvordan det vil foregå.

Grafikken på de tidlige skjermbildene er kanskje ikke allverden, men av erfaring vet vi at spill på DS har tendenser til å se mye penere ut i virkeligheten enn på bilder. Vi håper uansett at Capcom klarer å ivareta den skumle stemningen fra de tidligere spillene, men er litt usikre på hvordan et skrekkspill vil fungere på en håndholdt konsoll.


Uansett er Resident Evil på DS et spennende konsept, og vi håper å få vite flere detaljer om spillet i nærmeste fremtid. Vi gleder oss!

I mellomtiden er det verdt å sjekke ut GameCube-remaken av det originale spillet, samt den fantastiske Resident Evil 4.