<B>NYE FILNAVN:</B> Med dette programmet kan du raskt gi filene dine nytt navn.
NYE FILNAVN: Med dette programmet kan du raskt gi filene dine nytt navn.Vis mer

Rename Master

Lei av uforståelige filnavn? Her er et godt verktøy!

Selv om mer og mer av databruken ikke lenger krever at man må forholde seg til datafiler, hva de heter og hvor de befinner seg, så er vi ikke der ennå.

Derfor trenger vi verktøy når vi skal ordne opp i det virvaret av filnavn som oppstår når programmer eller apparater etterlater seg remser med filnavn som verken er informative eller beskrivende.

Spesielt de som jobber med bilder, lydfiler, video og andre kreative sysler som består av mange datafiler som må holdes orden på i forskjellige prosjekter.

Rename Master

Det finnes enkle grep i operativsystemet som hjelper, men de er ikke tilstrekkelige. Derfor finnes det programmer som gir deg full kontroll med minimal innsats. Og det er jo faktisk akkurat det datamaskiner ble laget for.

Rename Master er et gratis program som lar deg endre filnavn på en rekke måter. Det kan fjerne eller erstatte bokstaver, ord og tall, og føye til både i begynnelsen og slutten av filnavnet.

Rename Master


Her ber vi om å fjerne bokstaver i filnavnet, og ser med det samme hvordan det vil se ut, FØR vi lar programmet faktisk utføre navneendringen.

Rename Master


Her har vi valgt å erstatte filnavnet med noe informativt og med en annen nummerering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rename Master


Her ser vi resultatet etter navneendring, legg merket til den grønne Angre-knappen som har dukket opp.

Rename Master


Du kan også hente opp data fra informasjon i filene, som kameramodell i EXIF-informasjonen hos bildefiler, og bitrate i MP3-filer og legge dette inn i filnavnene. Utmerket når du skal sortere filer!

Rename Master


Rename Master


Høyst portabelt

Programmet må ikke installeres, selv om det følger med et lite installasjonsprogram som plasser det i Programfiler-mappa og oppretter snarveier på desktoppen osv.

Du kan kjøre exe-filen direkte, ha det liggende på en minneplugg eller annen mobil enhet eller på et lagringssted i nettskyen, som f.eks. Dropbox.

Programmet kan du laste ned fra nettsiden til utvikleren, som du finner her.