Sjelden har vi blitt så imponert over en iPad-app. Alle med store mediesamlinger på PC-en vil ha stor nytte av Remote Files.
Sjelden har vi blitt så imponert over en iPad-app. Alle med store mediesamlinger på PC-en vil ha stor nytte av Remote Files.Vis mer

Remote File Browser: Spill "alt" fra PC-en

Det tok ett minutt å forelske seg i denne appen til iPad. Vi vil nesten karakterisere den som obligatorisk for deg som har iPad, PC og stor mediesamling.

Mange av oss har store samlinger med video, musikk og bilder lagret på PC-en. Det kan gjerne være snakk om innhold i terabyte-klassen, som inntil videre må tilbringe sitt liv på en harddisk og slett ikke på mobiler og nettbrett.

Så hva gjør man når man ønsker å nyte dette innholdet, hvis du ikke vil gjøre det foran PC-skjermen? Enkelte kobler PC-en til TV, eller bruker en mediespiller som mellomstasjon. Men hva om du har en iPad? Det er her dagens app-anbefaling kommer inn i bildet. Remote File Browser kan nærmest omtales som "the missing link" mellom mediesamlingen din og iPad-en.

Bindeleddet som har manglet

Det som i praksis skjer er at du gjennom appen kan koble deg til PC-en trådløst, via SMB-protokollen. Du deler bare ganske enkelt ut en eller flere mapper på PC-en på vanlig vis - ved å høyreklikke på den. Prosessen er beskrevet i detalj her.

Deretter logger du deg på fra iPad-en via Remote File Browser-appen:

Man kobler seg til PC-er og delte mapper via trådløst nettverk, og straks får du tilgang til innholdet.
Man kobler seg til PC-er og delte mapper via trådløst nettverk, og straks får du tilgang til innholdet. Vis mer


I neste øyeblikk kan du bla deg gjennom mappe- og filstrukturen, og best av alt: spille av nær sagt alt av musikk-, video- og bildeformater. Også andre filtyper kan vises, som dokumenter og presentasjoner.

Den innebygde mediespilleren for musikk viser bilder og annen info fra tagger i filen. Legg merke til at AirPlay-ikonet gjør det mulig å sende musikken videre til musikkanlegget.
Den innebygde mediespilleren for musikk viser bilder og annen info fra tagger i filen. Legg merke til at AirPlay-ikonet gjør det mulig å sende musikken videre til musikkanlegget. Vis mer


DivX, MKV, MPEG1/2, MP4 og en rekke andre filtyper spilles av uten problemer. Innbakte og eksterne undertekster vises også.
DivX, MKV, MPEG1/2, MP4 og en rekke andre filtyper spilles av uten problemer. Innbakte og eksterne undertekster vises også. Vis mer


Ta filene med deg

Men det stopper ikke der. Remote File Browser kan mer enn å bare vise filer. Du kan også gjøre filbehandlingsoppgaver som å slette, flytte, opprette og endre navn på filer og mapper på PC-en:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved å berøre den blå pila kan vi foreta enkel filbehandling.
Ved å berøre den blå pila kan vi foreta enkel filbehandling. Vis mer


Er det noe du ønsker å kopiere over til iPad-en er det bare å kopiere og lime inn på "Home"-delen i appen. Her kan du lage din egen mappestruktur, for eksempel hvis du vil sortere på musikk, videoer, bilder og dokumenter.

Her limer vi inn mediefiler til "Home"-området i appen, slik at vi kan nyte dem offline når vi er på tur.
Her limer vi inn mediefiler til "Home"-området i appen, slik at vi kan nyte dem offline når vi er på tur. Vis mer


Konklusjon

Remote File Browser: Spill "alt" fra PC-en


Remote File Browser er rett og slett en imponerende app med funksjonalitet som gjør det svært enkelt å utveksle data mellom PC-en og iPad-en.

Appen kommer i gratisutgave og Pro-utgave. Sistnevnte koster 21 kroner. Gratisutgaven gir full funksjonalitet, men avspilling vil kun virke et visst antall ganger - deretter kan du bare bla i filene, og behandle dem. Du kan med andre ord ikke åpne dem. Det gir deg uansett sjansen til å prøve ut funksjonaliteten før du eventuelt kjøper Pro-utgaven, noe vi anser som meget sannsynlig at du vil gjøre.

Den eneste feilen vi har støtt på er at undertekster (SRT) ikke fungerer med MP4-videofiler, men ved å omdøpe filetternavnet fra .mp4 til .avi fungerer også dette. Vi regner med at dette kommer til å bli fikset med det første, og feilen er uansett ikke større enn at vi kroner Remote File Browser med en sekser på terningen.

Du finner mer informasjon i App Store.

Alternativet
Hvis du er ute etter et mer omfattende filbehandlingsverktøy for iPad, sjekk ut Filebrowser.

Flere ferske artikler om apper til ipad