Epson Stylus Color 880 Foto: BEL
Epson Stylus Color 880 Foto: BELVis mer

Rekordhøy oppløsning fra Epson

Epson ønsker å peke nese til konkurrentene. Med rekordhøy oppløsning og aggressiv prising, håper Epson at de nye tilskuddene til Stylus Color-serien skal kapre selv de mest kresne kundene. Vi har tatt en titt på produktene.

Epson lanserer fire nye blekkskrivere denne høsten. Skriverne har fått nytt design, programvare, høyere hastighet og – ikke minst – høyere oppløsning. Og det er på sistnevnte punkt at Epson virkelig markerer seg. Med opptil 2.880 dpi (dråper pr. tomme), har Epson-skriverne ikke bare tatt igjen forspranget til konkurrentene, de passerer dem - og er i tillegg rimeligere.

Vi har vært på produktdemonstrasjon hos Epson, og her er nyhetene du kan vente deg denne høsten:

Stylus Color 580 – familieskriveren

Dette blir den billigste skriveren i den nye rekken; modellen vil koste i underkant av tusenlappen – inklusive moms – når den lanseres omkring 1. oktober. Skriveren har USB grensesnitt, og det finnes ikke en eneste knapp på den; alt er styrt fra skriverprogramvaren.

Oppløsningen er på maks 1.440 dpi, og denne modellen skal klare å skrive ut inntil 6 sider pr. minutt i svart/hvitt og inntil 2,6 sider i farger. Dråpestørrelsen er på 6 pikoliter, noe som er litt større enn dråpestørrelsen på de beste skriverne.

Stylus Color 680 – for avanserte hjemmebrukere

Dette er den nest rimeligste skriveren i serien, og den billigste av modellene som klarer en oppløsning på 2.880 dpi. Dette er den høyeste oppløsningen som finnes på markedet blant blekkskrivere i dag.

Designet er spennende, med en myk utskriftsskuff som kan foldes over skriveren for at den skal oppta mindre plass og samtidig beskyttes mot støv. Utskriftshastigheten er oppgitt til 7,7 sider pr. minutt, både i svart/hvitt og i farger. Stylus Color 680 har både USB- og parallellkontakter. Dråpestørrelsen er på 4 pikoliter; like små dråper som på de beste skriverne på markedet i dag. Skriveren lanseres også 1. oktober. Og prisen? 1.490 kroner inkl. mva. bør være innenfor rammene i ethvert blekkskriverbudsjett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stylus Color 880 – for små og mellomstore bedrifter

Denne skriveren erstatter Stylus Color 860, og den klarer også 2.880 dpi – hvilket er dobbelt så høy oppløsning som hos forgjengeren.

I motsetning til Stylus Color 680, har denne et mer ”anonymt” utseende. Hastigheten er oppgitt til 11,5 sider pr. minutt både i svart/hvitt og i farger. For øvrig er dråpestørrelse og grensesnitt det samme som for 680. Prisen er satt til 1.990 kroner inkl. mva., og modellen er allerede i skrivende stund tilgjengelig hos blant andre Tybring Gjedde.

Stylus Color 980 – toppmodellen

Denne skriveren er myntet på de som stiller høyest krav til oppløsning og hastighet. Selvsagt klarer også denne modellen 2.880 dpi, og dråpestørrelsen er på ørsmå 3 pikoliter.

I tillegg har Stylus Color 980 spesielle driverfunksjoner, som blant annet muliggjør dobbeltsidige utskrifter av forskjellig slag. Den har USB- og parallellkontakter, men den kan også leveres med forskjellige nettverksløsninger. Utskriftsastigheten er oppgitt til 12,7 sider pr. minutt, både i svart/hvitt og farger. Prisen er foreløpig ikke fastsatt.

Vi tester Stylus Color 880

Vi venter i disse dager å motta et testeksemplar av Stylus Color 880. Vårt inntrykk av denne skriveren, etter besøket hos Epson, er at den er meget støysvak. Hastighet og kvalitet vil vi komme tilbake til når vi har testet skriveren.