Reinstallering og oppdateringer


Hei.

PC'en min begynner å gå tregere og tregere, og iblant (en gang i året) synes jeg det beste er å bare slette alt, for så å legge inn alt påny.
Men, min windows cd begynner å bli gammel nå, og jeg er lei av å måtte laste ned alle Servicepacks og oppdateringer. Finnes det noen måte Windows selv kan brenne en backup installasjons CD som inneholder alle disse oppdateringene man har samlet opp?

Vennlig hilsen
Pål

Datadoktoren svarer

Heisann,

En ren reinstallasjon krever tradisjonelt sett både tid og arbeid, ikke minst det å laste ned og reinstallere alle oppdateringer, sette opp Windows slik du vil ha den. Og alle nytteprogrammene må jo også installeres på nytt.

Det er selvfølgelig fullt mulig å laste ned Windows' servicepakker og oppdateringer som enkeltfiler, men med mindre du har en svært treg Internett-oppkobling er det nok bare servicepakken som det lønner seg å laste ned og installere manuelt. Noen automatisert funksjon i Windows som brenner ut oppdateringene kjenner vi ikke til.

Et bedre alternativ som også benyttes her i redaksjonen er å lage en ghost, også kjent som image, av datamaskinen på rett tidspunkt. Det vil si etter å ha installert Windows med alle oppdateringer, fått satt opp alle nytteprogrammer og stilt inn maskinen til å være slik du liker den.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes flere programmer som hjelper deg med dette. Et av dem, som til og med er gratis, har vi omtalt i denne artikkelen. Der finner du også en lenke til nedlasting av programmet.

Når du da synes maskinen din begynner å gå tregt kan du bruke programmet til å gjenopprette PCen til slik den var: nyinstallert. Det har trolig kommet noen ekstra oppdateringer siden du lagde dette imaget, men det vil altså uansett ta svært liten tid i forhold til den vanlige prosessen.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar