Registrer utstyret ditt!

Kanskje kommer det til rette hvis det blir stjålet?

Salg av stjålne varer har alltid vært god butikk, og kanskje spesielt de senere år der det har blitt langt lettere å omsette dem via et rikt utvalg av nettjenester.

Frastjålet utstyr kommer sjelden til rette. Bare i Oslo ble det i fjor anmeldt drøye elleve tusen tilfeller av grovt tyveri på offentlig sted, men kun 80 av dem ble oppklart. Dette i følge VG.

Det er ikke ufornuftig å anta at kamerautstyr utgjør en del av disse tallene, og blir du først frastjålet kameraet vil du sannsynligvis aldri se det igjen.

Med mindre du har registrert det på forhånd.

Her svindles det én gang i timen

Gratis register

Nettstedet foto.no drifter tjenesten Kameraregisteret, der du både kan registrere utstyret ditt, melde det stjålet og se etter hva som er meldt stjålet.

Tjenesten krever at du registrerer deg (gratis) som bruker på Foto.no, og da kan du legge inn alt du måtte ha av kamerautstyr, objektiver, bærbar PC og andre fotorelaterte produkter. Er du smart, gjør du det med en gang, slik at du får lagt inn serienummeret også.

Dersom du mister utstyret ditt, eller blir utsatt for tyveri, kan du melde utstyret som savnet/stjålet via nettsidene. En oversikt gjør at alle kan se hva som er mistet, og det er også mulig å gjøre søk på serienummer. Kjekt hvis du for eksempel har kjøpt et mistenkelig billig kamera og vil dobbeltsjekke om selgeren egentlig har rent mel i posen (eller om du har funnet et).

Nå prøver de å lure deg - igjen

Listen over stjålet utstyr er også gjort tilgjengelig for Politiet, slik at utstyr fra eventuelt oppklarte tyverier kan returneres til sin rettmessige eier.

Du finner kameraregisteret på http://foto.no/cgi-bin/kameraregisteret/index.cgi