Refillblekk – en god løsning?

En høykapasitets fargepatron til blekkskriveren koster flesk. Men med enkle håndgrep kan du fylle nytt blekk i din tomme patron, og det koster deg bare en brøkdel. Men er det å anbefale? Vi har testet et refillsett fra Fullmark.

Refillblekk – en god løsning?
Refillblekk – en god løsning?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Å kjøpe en god skriver i dag er en billig affære. Mange får seg derfor en stor overraskelse når skriveren går tom for blekk, og nye patroner skal anskaffes. Ikke sjelden koster det 800-1.000 kroner for et sett, avhengig av hvilken skriver du har.

Singapore-selskapet Fullmark har spesialisert seg på skriverrekvisita, og tilbyr blant annet refillblekk til de aller fleste skrivermerker. Produktene tilbys i Norge gjennom Clas Ohlsson-kjeden.

1/5 av originalprisen

Et trefargers refillsett til vår HP DeskJet 990CXi koster 199 kroner inkl mva, og inneholder tre sprøyter (gul, magenta og cyan) med til sammen 60 ml blekk. Til sammenligning koster en høykapasitets trefargers originalpatron til denne skriveren rundt 700 kroner, med totalt 38 ml blekk i kamrene. Prisen pr ml blir altså 3 kroner og 60 øre med refillblekket, mot 18 kroner for originalblekket. Besparelsene i kroner og øre blir med andre ord formidable hvis du velger refill-settet.

Foruten sprøytene følger det med en grei beskrivelse av påfyllingen (svensk), og her er det vanskelig å trå feil. Med hammer og en spikerlignende gjenstand slår du tre hull i patronen, og sprøyter gul, magenta og cyan i sine respektive kamre. Vi brukte fem minutter på hele operasjonen, og i denne bildeserien viser vi hvordan vi gikk frem.

Blekket sprøytes inn i kamrene i patronen på denne måten.
Blekket sprøytes inn i kamrene i patronen på denne måten. Vis mer

Hva med kvaliteten?

En billig løsning er ikke verdt noe som helst dersom ikke kvaliteten er sammenlignbar med den du oppnår med originalblekket. Vi skrev ut flere fotografier på høykvalitets fotopapir, på høyoppløselig papir og vanlig papir. I tillegg skrev vi ut en webside med en rekke forskjellige fotografier på. Først med originalblekk, deretter med refillblekk. Kvaliteten kan du selv være med å vurdere ved å klikke her.

OBS!

Selv om Fullmark garanterer at blekket ikke vil skade skriveren, bør du uansett sjekke med din skriverleverandør om garantien på skriveren vil påvirkes ved bruk av refill-blekk.

- Garantien gjelder ikke på HP-skrivere dersom du får problemer som følge av bruk av refillblekk, sier produktsjef Benedicte Christensen i Hewlett-Packard Norge til DinSide.