Redigering av HDV

Hei,

Har et Canon videokamera som filmer i full HD. Kvaliteten ved avspilling på kameraet ser bra ut, men i det jeg har importert .mts filene til PC-en og skal spille dem av, ser kvaliteten skikkelig dårlig ut, i tillegg til at videoen hakker (i VLC). Har en Dell XPS M1330. Den er ikke den kraftigste bærbare, men har en Intel Core 2 Duo CPU på 2,2GHz og nvidia skjermkort på 128mb.

Hva foreslår dere for at jeg skal kunne få glede av videofilene? Ønsker selvsagt å kunne se dem på PC-en og kunne redigere filene/kunne lage en enkel DVD av dem.

Håper det finnes andre løsninger enn å kjøpe en kraftigere pc.

På forhånd takk.

Mvh.
Eirik

Datadoktoren svarer

Hei

VLC er ikke det mest effektive avspillingsprogrammet, det utnytter ikke grafikkortet, men overlater alt til prosessoren. Derfor kan HD-opptak hakke.

Hvis målet ditt er å se filmene på PC og DVD er det kanskje mulig å velge opptak i SD i stedet for HD på kameraet? Da unngår du en rekke problemer knyttet til ytelse og kapasitet.

Men hvis du vil ha råmaterialet i HD trenger du et redigeringsprogram som kan jobbe med HD-formatet og konvertere til DVD eller andre oppløsninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår favoritt er Sony Vegas Movie Studio Platinum som er det mest fleksible redigeringsprogrammet vi har testet både under import, redigering og konvertering til forskjellige distribusjonsformater.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar