Rediger bilder i nettleseren

Pixlr Express lar deg lage «Instagram-effekter» på PC-en.

<b>IKKE BARE PÅ MOBIL:</b> Med Pixlr Express kan du fikle litt med bildene du har tatt direkte i nettleseren. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE BARE PÅ MOBIL: Med Pixlr Express kan du fikle litt med bildene du har tatt direkte i nettleseren. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte egentlig med Hipstamatic. Plutselig ble bilder av helt tilfeldige ting mye morsommere å dele med andre fordi man kunne påføre «vintage»-effekter som gjorde at bildene så gammeldagse ut.

Så kom Instagram og tok over showet – et sosialt nettverk kun tilgjengelig på mobiltelefoner, som lot brukerne dele nettopp slike bilder med hverandre. Halvannet år senere ble de kjøpt opp av Facebook for én millard dollar, og lever fortsatt i beste velgående.

Les også: En ny måte å ta «selfies» på

Florerer av bilderedigerings-apper

På mobiltelefonen finnes en drøss av apper hvis mål er å påføre effekter på alminnelige bilder slik at de fremstår litt stiligere. Én av de mer populære, i hvert fall på Android, er Pixlr Express fra Autodesk.

Selskapet har imidlertid også laget en versjon av Pixlr Express som fungerer i nettleseren. Her kan du laste opp bilder du har lagret på PC-en eller angi en URL, og så kan du sette i gang med å påføre filtre og effekter slik at resultatet blir noe helt annet enn utgangspunktet.

Når du har åpnet et bilde, finner du en verktøylinje nederst:

image: Rediger bilder i nettleseren


Enkelt og oversiktelig

Klikker du på én av dem, åpner det seg flere bokser som lar deg velge ulike funksjoner og effekter. Under Adjustment finner du for eksempel verktøy som beskjæring, rotering, kontrast og så videre. Effect-menyen lar deg velge blant en drøss med Instagram-lignende effekter i flere kategorier, mens overlay lar deg legge på lyslekkasjer, fyrverkeri eller hva det måtte være.

image: Rediger bilder i nettleseren


Klistremerker

Du kan også skrive tekst på bildet og sette på «klistremerker» via de respektive knappene. På alle effektene har du i tillegg muligheten til å justere flere parametere, som hvor sterk den skal være eller hvor i bildet den skal påføres (f.eks. ved «splash», der du kan plukke én farge som beholdes og resten gjøres sort/hvitt). Brukergrensesnittet er lettfattelig og enkelt å sette seg inn i.

Når du er ferdig, kan du lagre bildet på maskinen din ved å trykke på «save»-knappen øverst i venstre hjørne.

Pixlr Express finner du på http://pixlr.com/express/.

Les også: Et godt alternativ til Instagram