Hvorfor skal du bruke Google+ til å dele bildene dine fremfor Facebook? Jo, du kan redigere dem rett i nettleseren. Foto: Kirsti Østvang
Hvorfor skal du bruke Google+ til å dele bildene dine fremfor Facebook? Jo, du kan redigere dem rett i nettleseren. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Rediger bildene dine i Google+

Google lanserer verktøy for mer avansert bilderedigering i nettleseren.

Googles sosiale nettverk, Google+, er mer enn bare et nettsamfunn. Det er også mulig å laste opp bildene sine i album og dele de med venner.

Husker du bildedelingstjenesten Picasa Web Albums? Google har rett og slett flyttet den inn i Google+.

I mai lanserte Google en funksjon kalt Autofiks som gjør det mulig å forbedre opplastede bilder der med et enkelt tastetrykk.

utvider de repertoaret med en langt mer sofistikert redigeringsfunksjon som byr på en rekke ulike justeringsmuligheter og effekter. Den er basert på teknologi fra fotoappen Snapseed som søkegiganten kjøpte opp i fjor.

Les også: Photocat - enkel bildebehandling på nett

Enkel og rask

For å teste den nye funksjonen går du til din bildesamling eller fotoalbum på Google+ og velger bildet du vil redigere. Når bildet er åpnet, velger du Rediger fra menyen øverst på skjermen. Så får du tilgang til et nytt sett med verktøy på høyre side.

Du kan blant annet justere lysstyrke, kontrast, metning, skyggeområder, varme, skarphet, struktur. Så kan du også beskjære og rotere bilder, eller legge på filtere, vippeforskyvning, rammer og så videre.

Rediger bildene dine i Google+


Bare å husk å trykk på "Ferdig med å redigere" for å lagre endringene. Hvis du er misfornøyd, kan du alltids tilbakestille bildet til originalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå får du Instagram i nettleseren

Bare for Chrome

Enn så lenge vil ikke dette fungere som noen erstatning mer avanserte bilderedigeringsprogrammer som Lightroom eller Photoshop, men det er en enkel og ikke minst gratis måte å få bildene sine til å se bedre ut.

Den eneste ulempen er at de nye redigeringsfunksjonen bare fungerer med Googles egen nettleser, Chrome. Den finnes også i iOS- og Android-appene for Google+. Merk at den rulles ut fortløpende, så det er ikke sikkert at du vil se den umiddelbart.