Foto: BEL
Foto: BELVis mer

RedHat oppgraderer Linux

RedHat har lansert en ny betautgave av sin Linux-distribusjon, og har fått med en del spennende nyheter

Etter lanseringen av den nye Linux-kernel 2.4.0 forbereder nå alle de store Linux-leverandene med oppgraderinger av deres distribusjoner.

Redhats nye distribusjon forleligger nå i første betaversjon, under kodenavnet "Fisher". Denne kan i skrivende stund lastes ned fra firmaets hjemmesider. Samtidig advarer Redhat mot at denne første betaen kan inneholde vesentlige feil, og at installasjon bør foretas av erfarne brukere.

"Fisher" er selvsagt utstyrt med den nye kernel 2.4.0 og den nyeste versjonen av Mozilla-nettleseren. For dem som er bevandret i Linux-verden, kan vi legge til at den inneholder blant annet komponenter som glibc 2.2.1, XFree86 4.02, KDE 2.1, XFree86 3.3.6 X Servers og GCC 2.96-RH.

En annen spennende nyhet i den nye Redhat Linux er støtte for Intels 64-bit Itanium prosessor. Betaversjonen er foreløpig ikke helt stabil på dette området, så her er det rom for forbedringer før endelig versjon foreligger.

Til tross for foreløpige problemer med stabiliteten, skal også en rekke prosesser være forbedret i den første betautgaven, for eksempel støtten for IDE-harddisker, UltraDMA 66/100 og FireWire.