Red Alert 2

Den populære Command & Conquer-serien er tilbake, og morsommere enn noensinne. Denne gangen får vi en oppfølger til Red Alert, som mange anser for å være det beste spillet i serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lett å bli forvirret når det gjelder C&C-kronologien. Etter det første spillet som foregikk i fremtiden, beveget vi oss tilbake i tid med Red Alert. I det tredje spillet, Tiberian Sun, fikk vi vite hva som skjedde etter spill nummer én. Nå, med Red Alert 2, er vi vitne til begivenheter noen år etter det forrige Red Alert-spillet. Men spiller det egentlig noen rolle?
Red Alert 2 er, akkurat som forgjengerne, et sanntids strategispill. Spillets kjerne har ikke forandret seg mye – det er fortsatt snakk om å samle flest mulig ressurser, bygge baser og utstyr. Er du kjent med de tidligere spillene trenger du ingen introduksjon. Har du ikke spilt C&C før, inkluderer spillet noen treningsbrett som forklarer dets prinsipper.

Ikke mye nytt

Hils på Tanya!
Hils på Tanya! Vis mer

Ikke overraskende er Red Alert 2 delt opp i en alliert og en sovjetisk kampanje. Mellom oppdragene får du se filmklipp som holder deg oppdatert om mål og kampenes gang. Som vanlig er disse filmklippene meget påkostet, og flere av skuespillerne er kjente TV-fjes.
Oppdragene varierer fra utslettelse av alle fiendtlige styrker på brettet til mer avanserte mål som kan kun gjennomføres med bestemte enheter. Begge sidene har fått nytt utstyr, nye kjøretøy og nye typer soldater, selv om mange er basert på kjente enheter fra de tidligere spillene. Blant de mer interessante enhetene er sovjetiske Tesla Troopers, allierte delfiner og Infantry Fighting Vehicle. Mange av disse gjør det mulig å benytte helt nye strategier, så det er spennende å utforske mulighetene.

Utviklerne Westwood har justert litt på balansen mellom enhetene, slik at det er ikke fullt så enkelt å bare overfalle motstanderen med hundrevis av tanks. Kampene er blitt raskere og mer intense, og flere av enhetene er meget kraftige og spennende å bruke. Soldatene blir nå også promotert etter å ha ødelagt nok, slik at de tåler mer og blir generelt kraftigere.

Grensesnittet er også blitt oppgradert, med en rad av knapper nederst på skjermen som gjør det enklere å sette opp grupper og lignende. Det er fremdeles ikke mulig å sette dine soldater i formasjoner, noe vi synes er ganske synd.

Alt i alt er spillbarheten svært lik de eldre spillene i serien, med noen hyggelige forbedringer. Du kan likevel ikke vente deg noen sjokkerende overraskelser, og er du kjent med C&C vet du akkurat hva du kan vente deg.

Fremdeles 2D

Eiffeltårnet under angrep
Eiffeltårnet under angrep Vis mer

Grafikkmotoren har dessverre ikke gjennomgått noen forbedringer, det er fortsatt flatt og tegneserieaktig. Det er riktignok pent, skarpt og fargerikt, men alderen begynner å synes. Mange andre strategispill har for lengst fått mer avansert teknologi, og det er på tide for Westwood å følge etter.

Lyden er derimot av svært høy kvalitet. Musikken er svært bra, og kommentarene til de forskjellige soldatene er til tider hysterisk morsomme.

Anbefales for fansen

La oss håpe at Westwood tar seg god tid til finne på noe helt nytt til neste gang – Red Alert 2 viser tydelige aldringstegn. Likevel, det er et meget fornøyelig spill, som rett og slett er gøy uten å ta seg selv altfor seriøst. Er du glad i Command & Conquer-universet bør du løpe og kjøpe spillet med en gang, og er du en mer tilfeldig spiller bør du uansett vurdere er kjøp. Vi liker Red Alert 2 selv om det finnes mer avanserte og penere spill.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!