REC Spectra 450 MHz Pentium III - teknisk omtale

REC Spectra 450 MHz Pentium III
- teknisk omtale

  Maskinen er utstyrt med en Pentium III 450 og det er installert 64 MB minne. Harddisken er en IBM Deskstar 22GXP på 13,5 GB og støtter UDMA/66. CDer leses med DVD-ROM-leseren Pioneer DVD-103, grafikken er ATI Rage Fury AGP med TV-utgang. Lyden tas hånd om av vår favoritt SoundBlaster Live! Player 1024.

  Skjermen er en 17-tommer som måler 41 cm diagonalt. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,25 mm. Skjermen karakteriserer vi som meget god.

  Den har også USB-inngang, og du kan justere alle parametre direkte fra PCen med et eget program.

  Høyttalerne er Creative PCWorks FourPointSurround, som er et glimrende system for 3D-lyd, spesielt for moderne spill, som sammen med SoundBlaster-kortet virkelig utnytter dette til fulle.

  PCen består altså praktisk talt bare av komponenter som har plassert seg i toppen på våre komponent-tester

  Tilkobling
  Disse består av serieporter, en parallellport, to USB porter, spillekontroll/MIDI (krever overgangsledning), skjermutgang og både S-video og phonoplugg for tilkobling til TV.

  Ellers finner vi tilkobling til ISDN-linje og minijacker for tilkobling til høyttalere, mikrofon og linjesignal.

  Utbyggingsmuligheter
  Maskinen åpnes ved å låse opp en spesialskrue bak på PCen som fester sidepanelet. Det følger med to nøkler til denne spesialskruen

  Det er god plass for ekstra lagringsenheter inne i maskinen. Begge 5,25-tommers plassene har adkomst utenifra, men den ledige 3,5-tommers plassen har ingen åpning i front.

  Kortplassene består totalt av fem PCI og to ISA. Fire er ledige og kan brukes enten til tre PCI og ett ISA, eller to av hver type.

  Det er tre plasser til minne og to av disse er ledige.

  Maskinen er bygget etter ATX-standarden, slik at det er fullt mulig å bytte ut alle komponentene en gang i fremtiden.