<a target="_top" href="<DSArtURL>6052">Klikk her</a> for å åpne stort skjermbilde.
Klikk her for å åpne stort skjermbilde.Vis mer

RealPlayer 7 er her

Nå er tiden inne for å laste ned en ny versjon av RealPlayer. I versjon 7 får du bedre kontroll over innholdet som vises, samt flere løsninger som skal sørge for at surfingen din inneholder mer film og musikk.

RealPlayer var det første programmet som viste at det var mulig å lage lyd for Internett som kunne overføres med direkte avspilling, selv på vanlige modemer. Selv om lydkvaliteten i de første versjonene ofte var både ullen og forvrengt, var den god nok til at de første radiostasjonene dukket opp på Internett.

Utviklingen har ført Real videre. I versjon 6, eller G2 som den ble kalt, kunne vi endelig oppleve ren og klar lyd i stereo som var så kraftig komprimert at den kunne avspilles i sanntid på datasystemer med bare 56 Kbps-modemer.

De fleste nyhetene i denne versjon 7 er knyttet til brukervennlighet:

 • Du får flere muligheter i innholdspanelet. Sammen med RealPlayer 7, følger det en rekke lenker til radiokanaler og en ny funksjon kalt Take5. Take5 laster daglig ned lenker til nye, spennende filmer og presentasjoner som finnes rundt om på Internett.
 • Du kan fritt justere størrelsen på vinduet til RealPlayer, og innholdet i filmvinduet blir svært nøyaktig og hurtig skalert. Når du endret størrelsen på vinduet i tidligere versjoner, stoppet avspillingen av film opp. Dessuten hadde du kun valg mellom tre vindusstørrelser: 100% av filmstørrelsen, 200% og full skjerm. I versjon 7 kan du til og med redusere til under 100%, hvis du ønsker det.
 • At RealPlayer har fått frisket opp sitt grafiske grensesnitt er ikke noen stor nyhet, men nye knapper for å hoppe mellom filene som blir avspilt er definitivt nyttig hvis du bruker Reals nye funksjon for å vise flere filer og lyder i serie.
 • I følge produsenten av RealPlayer, skal denne nye versjonen bruke 40% kortere tid på å komme i gang med avspillingen av filer enn forrige versjon.
 • Nå får du også bedre støtte for andre filformater enn Real-filtyper. Dette betyr at du kan spille av det meste av vanlige filer, men vi opplevde enkelte begrensninger i vår lille testkjøring av betaversjonen av RealPlayer 7: MPEG-filmer krever en liten plugg-inn på 68 KB, som må lastes ned over Internett, mens Microsofts ASF-format ikke kunne spilles av.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Hva du ikke får

  Dette er den første versjonen av RealPlayer som ikke introduserer et nytt filformat. Mens alle nye versjoner fra 1 til 6 (altså G2) automatisk har lansert nye og bedre formater for både lyd og film, er det ingen Real-filtyper som kan spilles av med RealPlayer 7 som ikke RealPlayer G2 allerede dekker.

  Dermed burde det ikke være noen grunn til å laste ned denne nye versjonen hvis du sjelden bruker RealPlayer og er fornøyd med brukervennligheten.

  Bare beta

  Foreløpig finnes RealPlayer 7 bare i betaversjon, og denne kan være ustabil og inneholde feil. Men de tidligere betaversjonene av RealPlayer vi har brukt har aldri inneholdt alvorlige feil, og det bør være gode muligheter for at også denne versjonen er stabil og ikke gjør PCen din ustabil.

  Her kan du laste ned RealPlayer 7.