Readly – en slags Netflix for blader

Ett abonnement – nesten 700 blader.

<strong>LES SÅ MYE DU VIL:</strong> For en fast månedspris kan du lese så mye blader du vil med Readly. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LES SÅ MYE DU VIL: For en fast månedspris kan du lese så mye blader du vil med Readly. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Er du blant dem som har hatt for vane å kjøpe blader i kiosken? Har du et rikt interessefelt kan det fort bli dyrt, i en verden der 150 og 200 kroner for én utgivelse slett ikke er uvanlig.

Les så mye du vil

Readly er en nettjeneste som lar deg lese så mye du vil for en fast månedssum på 10 euro, eller cirka 84 kroner med dagens kurs. I tillegg er det mulig å prøve gratis.

Tjenesten har i skrivende stund nesten 700 publikasjoner på flere forskjellige språk. Ingen norske blader, vel å merke, men en haug engelskspråklige, samt svenske, tyske og en liten håndfull andre språk.

Delt opp i kategorier

APP: Apper finnes både for iOS, Android og Windows.
APP: Apper finnes både for iOS, Android og Windows. Vis mer


Heldigvis slipper du å bla igjennom alle utgivelsene i jakten på noe å lese, for de er alle kategorisert, slik at du for eksempel kan velge å lete kun i «computer & technology»-kategorien.

Det finnes også en drøss med andre kategorier, som for eksempel TV/film/kino, reise, sport, foto, musikk, hus og hage, mat og drikke, historie og mer til.

Ikke bare siste utgave

Kjekt er også at det ikke bare er siste utgave som er tilgjengelig. De aller fleste har en solid historikk slik at du kan lese blader som er gitt ut det siste året.

Akkurat nå er det totalt drøye 8600 enkeltutgivelser du kan lese. Når du laster ned et magasin, er det dessuten tilgjengelig uten nettilgang, slik at det går an å fylle opp nettbrettet før du legger ut på flyreise.

Lesingen gjør du via den tilhørende Readly-appen. Den finnes både for iOS, Android og Windows 8, men altså hverken for Mac eller Windows Phone. Du får heller ikke lest blader direkte i nettleseren.

Gratis prøvetid

Readly kan prøves gratis i én måned dersom du legger igjen kredittkortdetaljene, hvorpå abonnementet løper videre inntil du sier det opp (kan også gjøres i gratisperioden). Ønsker du å teste uten å legge inn kredittkortet, er dette også mulig, men da begrenset til 14 dager.

Appen kan installers på fem enheter tilknyttet samme konto, slik at man som familie ikke trenger å betale for mer enn ett abonnement.

Tjenesten finner du på readly.com.