Rdio med ubegrenset gratis musikk

Først ute var Spotify, nå byr også Rdio på ubegrenset gratis musikkstreaming. Noen begrensninger er det likevel.

Rdio har et enkelt og oversiktlig grensesnitt, og har rundt 20 millioner spor i sitt bibliotek. Nå kan du streame musikken helt gratis.
Rdio har et enkelt og oversiktlig grensesnitt, og har rundt 20 millioner spor i sitt bibliotek. Nå kan du streame musikken helt gratis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes etterhvert en rekke streamingtjenester for musikk tilgjengelig, vi har omtalt stort sett alle som er tilgjengelig i Norge, som Spotify, Wimp, Rara, Beat og Rdio.

Flere går gratis

I forrige uke gjorde Spotify endringer i sitt gratisabonnement. Tidligere hadde abonnementet restriksjoner på hvor mye man kunne bruke tjenesten per uke uten å måtte betale. Denne essensielle begrensningen er nå opphørt, og man kan dermed lytte så mye man vil dersom man bruker Spotify i Windows, Mac og iPad, men må tåle reklamespotter innimellom.

Offline-spillelister og høy bitrate må man imidlertid klare seg uten.

Også på mobil forsvant tidsbegrensningene, men der må man nøye seg med å spille musikken i tilfeldig rekkefølge og også her uten mulighet for offline-spillelister.

Skjermbilde fra Rdio sin app for iPhone.
Skjermbilde fra Rdio sin app for iPhone. Vis mer


Nå følger Spotify-konkurrenten Rdio etter, og tilbyr også gratis streaming for PC/Mac-brukere som ikke har noe imot å bli avbrutt av reklame fra tid til annen.

Les også: Spotify i Winamp-drakt!

Nyttige ekstrafunksjoner

Tjenesten kan brukes direkte i nettleseren, men det finnes også også et klientprogram. Bruker du dette får du blant annet muligheten til å lage spillelister automatisk basert på innholdet i Windows Media Player- eller iTunes-biblioteket ditt.

Rdio har også apper for iPhone, Android og Windows Phone, og du får automatisk 14 dager ubegrenset lytting når du registrerer deg som bruker. En nyttig funksjon ved appene er at de kan brukes som fjernkontroll for Rdio på PC/Mac, så lenge begge enheter er pålogget.

Du finner mer informasjon og kan prøve Rdio på Rdio.com.

Les også: Streamus gjør Chrome til musikkmaskin