Raskere Windows Me?

Mange lurer på om det mulig å forandre på skjulte parametre i Windows Me slik at PCen blir raskere både på oppstart og i bruk. Vi har sett på noen av dagens alternativer.

Om PCen virkelig blir så mye raskere er så sin sak, men det finnes noen verktøy-programmer som fjerner irritasjonsmomenter. Og det kan i seg selv være verdifullt nok.

Først og fremst har du undermenyen Startup i System Configuration Utility, som du finner begravet under Start/Programs/Accessories/System Tools/System Information.

Her finner du de grunnleggende innstillingene, som også går igjen i de forskjellige verktøyprogrammene. De er da litt lettere tilgjengelig.

Raskere Windows Me?

TweakUI 1.33

Microsoft har lenge hatt et eget program for å "tweake" (=finjustere) forskjellige innstillinger, som kalles TweakUI. Dette programmet har vi skrevet om tidligere, du finner den her.

Nå har det kommet en ny versjon, som fungerer på alle versjoner av Windows, både Win95, Win98, WinNT/2000 og WinMe.

Raskere Windows Me?

Denne heter TweakUI 1.33 og kan lastes ned fra Microsoft på denne siden.

Programmet er gratis.

Alternativer

En annen, mer avansert løsning, kommer fra Xteq Systems og heter X-setup. Denne blir omtalt som det "optimale verktøy for systemtrimming av type Sort Belte".

Raskere Windows Me?

Dette programmet er langt mer avansert, og dekker også innstillinger i mange brukerprogrammer, som for eksempel Microsoft Office.

En egen side med plug-ins finnes også, hvor du kan laste ned trimmeverktøy for enda flere brukerprogrammer.

Programmet er gratis og kan lastes ned fra denne siden..

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda et alternativ, som er noe mer teknisk og forbeholdt den virkelig harde kjerne av "tweakere" er Tweak-Me. Dette inneholder verktøy for minneoptimalisering i tillegg til alle de andre innstillingene.

Raskere Windows Me?

Dette programmet er ikke gratis, men du kan laste ned en prøveversjon fra denne siden.

Et tankekors

Det sies at det du sparer mest tid på er å ikke bruke tid på programmer som skal spare tid..

Men for de som er nysgjeerrige, og synes at det er moro å bli mer kjent med PCen, operativsystemet og programvaren, er det vel anvendt tid!