Raskere og mindre minnekort

Har du problemer med små minnekort som lett blir borte? Nå lanserer Fujifilm et enda raskere og mindre format.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en fordel at minnekapasiteten øker, at lagring bruker mindre plass og mindre strøm. At de blir raskere er også en fordel, særlig i forbindelse med digital foto. Derfor lanserer Fujifilm nå sin nye ”digitale film”, som de kaller xD-Picture Card, som er spesielt beregnet på digitale kameraer.

Raskere lesing og skriving

En av de viktigste egenskapene hos det nye kortformatet er rask håndtering av dataene. Med en skrivehastighet på 1,3 MB/sekund for de mindre kortene med kapasitet opp til 64 MB og 3 MB/sekund for de større kortene, vil xD-Picture Card være et av de raskeste lagringsmediene for denne type bruk. At skrivehastigheten øker med kapasiteten er også en praktisk finesse for moderne kameraer med høy oppløsning.

Lesehastighetene vil være den samme uansett kapasitet, med 5 MB/sekund.

image: Raskere og mindre minnekort

Økende kapasitet

Ved lansering i august vil kortene være tilgjengelig i 16/32/64 og 128 MB. Senere i år kommer 256 MB og kapasiteten vil øke videre i 2003. Det er beregnet at formatet har et potensiale til å håndtere opp til 8 GB.

Praktiske fordeler

Problemet med svært mange av dagens digitalkameraer er for lang oppstartstid og for lang pause mens kameraet lagrer bildet og gjør seg klar til å kunne ta neste bilde. Her vil xD-Picture Card kunne redusere tidsforbruket ved begge disse operasjonene, noe som øker brukervennligheten.

Det lille formatet og lave strømforbruket gjør det mulig å lage kompakte og lette kameraer med stor kapasitet og lang batterilevetid.

image: Raskere og mindre minnekort


Smått er ikke alltid godt

Til tross for mange gode egenskaper ved det nye formatet, er vi likevel skeptisk til at det ytre formatet er så lite. Det gjør det vanskeligere å håndtere og lettere å miste. Spesielt den minimale tykkelsen gjør at det lett blir borte mellom papirer eller under musematter, eller klistrer seg til undersiden av en kaffekopp…

Etter vår personlige mening er CompactFlash den ideelle størrelsen, mindre formater enn dette krever ekstra forsiktighet, som kan være upraktisk i mange situasjoner.

Standarder

Det sies at vi elsker standarder, det er derfor det er så mange av dem. For lagring i fast minne har vi allerede CompactFlash, SmartMedia, MultiMediaCard, Sony Memorystick og nå kommer altså Fujifilm med xD-Picture Card.

Vi vil anta at fabrikanter av kortlesere nå gnir seg i hendene…

Mer info finner du på Fujifilms nettsted