Raskere og bedre Voodoo 3 - helt gratis

En hyggelig nyhet for eiere av Voodoo 3-kort: 3dfx har nettopp sluppet en ny driver-pakke, som gir dramatiske forbedringer i både ytelse og bildekvalitet.

Voodoo 3-kortene har fått mye skryt for sin gode ytelse, men ikke for bildekvaliteten. Riktignok er ikke bildekvaliteten til brikken dårlig, men langt fra så god som på TNT2-baserte konkurrenter. 3dfx sin brikke støtter verken 32-bits fargedybde eller mange av de mer avanserte grafiske funksjonene som TNT2 har støtte for. Det er derfor ikke overraskende at 3dfx sine utviklere prøver å forbedre kortets rykte ved å fokusere på bildekvaliteten når de oppdaterer driverne.

Forbedringene inkluderer en rekke nye egenskaper du kan justere. Blant annet er det nå mulig å foreta justeringer i den såkalte ”alpha-blending”-teknologien. Denne teknologien dreier seg om effekter som gjennomsiktige overflater (vann eller glass), røyk, skyer og speilbilder. Brukeren kan nå stille inn graden av ”alpha-blending”, og optimalisere dette slik at kvaliteten på bildet nærmer seg TNT2, i følge 3dfx.

3dfx har også tatt med en del andre justeringsmuligheter som øker bildekvaliteten ytterligere, men som kan resultere i hastighetstap.

I tillegg til dette er ytelsen på både Direct3D- og OpenGL/Glide-baserte spill blitt optimalisert. Driverne er gratis, og kan lastes ned fra hjemmesiden til 3dfx.