Raskere grafikk - helt gratis

Eiere av skjermkort med grafikkbrikke fra Nvidia har grunn til å glede seg. Snart vil produsenten lansere nye drivere - Detonator 4.

Raskere grafikk - helt gratis

I motsetning til mange andre grafikkbrikkeprodusenter er Nvidia kjent for sin gode driverpolitikk. De har en stor utviklingsavdeling som jobber kontinuerlig med å forbedre driverne, slik at grafikkortene får bedre ytelse. Nvidia er i dag verdens største produsent av grafikkbrikker.

Og selv om Asus, Msi og andre produsenter lager spesialtilpassede drivere til sine Nvidia-baserte skjermkort (Geforce, Geforce II, TNT, TNT2), kan det ofte lønne seg å kikke på Nvidias hjemmesider for alternative drivere. Speselt gjelder dette for deg som er interessert i rå ytelse mer enn funksjonalitet. Resultatet kan bli raskere Windows og mindre "hakking" i applikasjonene, for eksempel i de mest krevende spillene.

Opptil 25% bedre ytelse

I følge nettstedet Anandtech vil Nvidia lansere nye drivere til alle sine grafikkbrikker, i versjoner for Windows 95/98/Me/2000/XP. De nye driverne har fått navnet Detonator 4, og inneholder en rekke forbedringer, spesielt i applikasjoner som benytter DirectX og OpenGL.

Ytelsesmålinger som Anandtech har foretatt, viser forbedringer på inntil 25%. Det er spesielt i oppløsninger på 1024x768 og høyere at ytelsesforbedringene er størst.

Helt gratis!

Driverne vil bli lagt ut til gratis nedlasting på Nvidias hjemmeside.

OPPDATERT: Nvidia har utsatt lanseringen av Detonator 4. I en offisiell kommentar fra utviklingsteamet heter det at driverne vil bli tilgjengelig "pretty soon", og fra andre hold antydes at de vil være tilgjengelig rundt månedsskiftet august/september.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du lese mer om ytelsestestene som Anandtech har utført.

(Kilde: Anandtech)