Med Piles installert går det kjappere å finne det du nettopp lastet ned.
Med Piles installert går det kjappere å finne det du nettopp lastet ned.Vis mer

Rask tilgang til de nyeste filene

Gratisprogram for Windows kopierer populær Mac-funksjon.

En av våre favorittfunksjoner i OSX er stacks, som raskt gir deg tilgang til de nyeste filene i en katalog fra docken; OSX' svar på oppgavelinjen i Windows.

Selv bruker jeg det blant annet på katalogen "bilder til artikler", slik at jeg raskt kan dra nye bilder dit og dra dem derfra og inn i artikkelsystemet vårt. Eller til nedlastinger, slik at de siste filene jeg lastet ned aldri er mer enn to musklikk unna.

Piles for Windows er et gratisprogram som tilbyr mye av det samme som stacks gjør i OSX. Riktignok kan du ikke dra filer til en pile (bunke), men det går svært kjapt å åpne filer derfra. Programmet er for øvrig kun kompatibelt med Windows 7.

Her er en film som demonstrerer hvordan Piles for Windows fungerer (jeg tror jeg ville ha flyttet piratversjonen av Transformers-filmen fra nedlastingskatalogen før jeg lagde en slik demo, men det er nå meg):


Når du har installert og kjører programmet, ligger det som et ikon i oppgavelinjen. Klikker du, får du opp en meny der du kan lage en ny bunke. Det gjør du ved å bla frem til mappen, gi den et navn og trykke OK.

Samleside

Gratisprogrammer

Resultatet blir nå at du får en snarvei på oppgavelinjen som viser de siste 10 filene som ble opprettet/endret i aktuell katalog når du trykker på den. Eksempelvis kan du lage en bunke for katalogen der du laster ned filer, eller til katalogen der du lagrer dokumenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også velge integrate with shell slik at du får muligheten til å høyreklikke i en katalog for å lage en bunke av den.

Les mer og last ned: Piles for Windows