Rask, stor og portabel USB 2.0 brenner

Om vi skal kalle denne brenneren portabel eller bare ekstern er vi ikke sikre på. Den er ikke liten, men den er grei å ta med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Rask, stor og portabel USB 2.0 brenner
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
image: Rask, stor og portabel USB 2.0 brenner
image: Rask, stor og portabel USB 2.0 brenner

Hvis det av forskjellige grunner ikke er aktuelt å montere en CD-brenner i en PC, kan denne brenneren fra Freecom være et aktuelt alternativ. Men, hvis du skal ha full glede av den, forutsettes det at PCen er utstyrt med USB 2.0. Har du bare USB 1.x vil det fremdeles fungere, men hastigheten bli redusert til rundt 6X - en trang flaskehals.

LES OGSÅ:

Vi har sammenlignet dette i tidligere tester, for eksempel i denne artikkelen.

Tilleggskort for USB 2.0 finnes både til stasjonære og portable brennere, og koster noen hundrelapper.

Brenneren er en standard 24x-brenner som har fått på seg et ganske gedigent kabinett. Det er laget i fargene blått, hvitt og koksgrått, og har et design som ikke umiddelbart forteller at det er en CD-brenner vi har med å gjøre. Vi har mottatt forslag som gass-sensor, matboks, veggskilt og mye annet fantasifullt. At varemerket heller ikke fremstår på spesielt diskrét vis er en annen sak.

Når frontdekselet åpner seg, er det i alle fall helt klart at det er en helt alminnelig CD-brenner som skjuler seg inne i konstruksjonen.

Tilkoblingen skjer på baksiden, både for USB og for den eksterne strømforsyningen.

Uansett hva man måtte mene om utseendet, den oppførte seg eksemplarisk under testingen.

Rask og samarbeidsvillig brenner

Vi koblet den til vårt USB 2.0 PCI-kort, Windows XP oppdaget den og innlemmet den i maskinvarekonfigurasjonen uten at vi måtte løfte en finger.

Vi installerte EasyCD Creator Basic, som fulgte med i pakken og tok tiden på brenning av vår standard testfil.

Den kom i mål på 3 minutter og 48 sekunder, som er helt i topp blant 24x brennere, også om de er montert internt direkte på EIDE-kontrolleren.

Det er faktisk ikke mange sekundene etter 40x-brennere, som begynner på 3:47 og går ned til 3:29 på våre målinger. En meget rask brenner med andre ord.

CD-RW ble også behandlet med stø hånd, og vi klokket den inn på respektable 7 minutter og 50 sekunder. Sletting av CD-RW tok bare 20 sekunder.

God leser

Også lesehastigheten var helt akseptabel, selv om den krøp like under de oppgitte 40x med 5885 KB/sekund på slutten.

Også ripping av vår musikk-CD ble gjort unna på en bra tid. 2 minutter og 41 sekunder er ikke helt i toppen, men heller ikke mer enn et halvt minutt unna.

Konklusjon

Trenger du en ekstern brenner med stabil og god ytelse er Freecom FX-1 et utmerket valg. De konkurrerer med de beste interne brennerne, og har også et prisnivå som hevder seg bra blant konkurrerende eksterne løsninger.