Rask laser fra Canon

Canons nye LBP-1760 ble annonsert tidligere i år og er nå klar for markedet. Dette er en rask sort/hvit laserskriver med et drivverk på 16 sider pr. minutt. Dermed har Canon på plass sin egen serie med laserskrivere med hastigheter på 6, 16 og 24 sider pr. minutt.

Canon er en anerkjent pionér når det gjelder laserutskrift, og har utviklet og produsert drivverk til lasere helt siden HP LaserJet 1 – den første laserskriveren i vanlig produksjon.

Selv om Canon også selv har levert laserskrivere lenge, har hovedvekten hittil ligget på levering av drivverk til andre. Med sitt engasjement innenfor kopieringsmaskiner – som i stadig større grad også kan tilkoples datamaskiner, mener Canon imidlertid at det er naturlig å ha sin egen serie med laserskrivere også.

Ekte 1200 dpi

Canon LBP-1760 representerer mellomklassen blant Canons laserskrivere, og har en maksimal oppløsning på 1200 punkter pr. tomme (dpi). Skriveren leveres med 4 MB minne, som kan utvides til 36 MB.

For en del år tilbake tok Canon til fornuft og forlot sitt sære skriverspråk CaPSL. Også Canon-skrivere leveres derfor nå med skriverspråkene PCL 6 og 5e som standard, mens original Adobe Postscript kan fås som tillegg.

Papirmatingen består av et standardmagasin på 500 ark og et matebrett med en kapasitet på 100 ark. Kapasiteten kan bygges ut videre med enda et magasin på 500 ark og en konvoluttmater for 75 konvolutter. Dobbelsidig utskrift er også blant tilleggsmulighetene.

De aller fleste vil bruke en skriver i denne klassen i nettverk, men pussig nok er nettverkskort ikke inkludert i prisen. Dette er imidlertid tilgjengelig for både 10 og 100 Mbit Ethernet og for Token Ring.

Veiledende pris for Canon LBP-1760 er kr 10.490,- (12.903,- inkl. mva.).